Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Službeno pozvao DORH da provjeri dokumentaciju i odnose grada Pule i Uljanik Grupe

- Također, napominjem da smo se u svakom trenutku, moji suradnici i ja, spremni odazvati na konzultacije i razgovor ako budete smatrali da je to potrebno
03. rujna 2018. u 14:25 12 komentara 250 prikaza
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u ponedjeljak je i službeno pozvao Državno odvjetništvo Republike Hrvatske da provjeri svu dokumentaciju vezanu za komunikaciju i odnose Grada Pule i Uljanik Grupe, priopćeno je iz Grada Pule.

>> Pula: prosvjed radnika Uljanika

1 / 24
Pula: prosvjed radnika Uljanika

"Pozivam Državno odvjetništvo da zatraži, preuzme i provjeri svu ulaznu i izlaznu dokumentaciju, dopise i ostala pismena dokumentacija koja se odnose na međusobnu komunikaciju Grada Pule i Uljanik Grupe. Također, napominjem da smo se u svakom trenutku, moji suradnici i ja, spremni odazvati na konzultacije i razgovor ako budete smatrali da je to potrebno", stoji u dopisu koji je pulski gradonačelnik dostavio Državnom odvjetništvu, Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta odsjeka u Rijeci.

Miletić je u subotnjem intervjuu za Hinu rekao kako se IDS nikada nije miješao u rad Uljanika, a lokalna samouprava se umiješala samo kad je Uljaniku mogla pomoći prebijanjem dugova.

Nekoliko prosvjednika pred zgradom Sabora ostavilo pelenu s izmetom te su ga gađali jajima Branimir Pofuk Kad ubijemo riječi, jezik i svaku razumnu raspravu, preostaje nam komunikacija govnima i kamenjem

"Podsjećam da smo u Gradu Puli pokazali u više navrata što nam znači Uljanik kad smo prebili dugovanja u iznosu od 65 milijuna kuna i time osigurali nastavak proizvodnje u Uljaniku. Niti jedan grad u Hrvatskoj nije to napravio za svoje brodogradilište", rekao je Miletić, ističući kako je prvi rekao da "sve relevantne institucije trebaju doći i utvrditi je li bilo kakvih nepravilnosti".

>> Pogledajte i video - Štrajk u brodogradilištu 3. maj

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja
  • Avatar komunikolog
    komunikolog:

    "Podsjećam da smo u Gradu Puli pokazali u više navrata što nam znači Uljanik kad smo prebili dugovanja u iznosu od 65 milijuna kuna i time osigurali nastavak proizvodnje u Uljaniku“. Da smo normalna država zbog ove izjave bi već ... prikaži još! bio u pritvoru! Lokalna Vlast oprašta privatnoj firmi dug i još se time hvali?! A direktori u toj privatnoj firmi su valjda slučajno članovi IDS-a?

  • Marko1337:

    Eto primjera kao mafijaši nemaju straha ni pred USKOK-om ni DORH-om. Sve su to naši, a znaju da neće svoj na svoga.