Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodan Malić:

'Da mi je u Hrvatskoj toliko loše, otišao bih u Srbiju'

Slobodan (desno) s Borom Đorđevićem, na čije koncerte ide u Sloveniju
Foto: Facebook
10.08.2016.
u 08:53

Istina je da se osjećam malo nelagodno u tim danima kada Hrvatska slavi Oluju, a ja se prisjećam što smo mi sve prošli, kaže Malić

Slobodan Malić, 37-godišnji Srbin koji živi u Budačkoj Rijeci nedaleko od Karlovca, a koji je za srpski Blic svjedočio o životu Srba u Hrvatskoj, tvrdi da su njegove izjave izvađene iz konteksta. Kako prenosi srpski medij, Malić je kazao “da se zadnjih dvadeset godina u Hrvatskoj osjeća isto – nikako, te da se u zadnjih nekoliko godina pojavio nacionalizam i šovinizam. Smatra, tvrdi Blic, i da će se odnosi Hrvata prema Srbima promijeniti za možda stotinu godina, ali da se on ne skriva i javno iznosi da navija za Crvenu zvezdu i da sluša “Čorbu”.

– Ma po tom je članku ispalo da se osjećam nikako i da mi je u Hrvatskoj loše svih 365 dana u godinu, a to nije istina. Pitanje tamošnje novinarke odnosilo se na dane oko Oluje. Pa da mi je cijelu godinu loše u Hrvatskoj, već bih se iselio u Srbiju. Istina je da se osjećam malo nelagodno u tim danima kada Hrvatska slavi Oluju, a ja se prisjećam što smo mi sve prošli. Nismo sudjelovali u ratu, ali prošli smo svašta. No, to je osjećaj samo tih dana. Inače nemam nikakvih problema, ni ja ni itko drugi. Od 2001., od kada se obitelj vratila u Budačku Rijeku, nemam nikakvih problema. Imam prijatelja Hrvata, Srba, Muslimana, Albanaca i svi živimo zajedno, imamo iste probleme, zajedno izlazimo... No, svima bi bilo bolje da ima više radnih mjesta, to je svima problem – kaže Slobodan. Dodaje i da nije osjetio probleme kod zapošljavanja kao pripadnik nacionalne manjine.

– Moja je deviza da će svatko tko hoće raditi naći posao. Bio sam zaposlen u Karlovcu 11 godina, a kada sam dobio otkaz, našao sam novi posao na području Rijeke. Tamo se, istina, i neke nacionalne trzavice manje osjećaju, ali to je veća sredina. Inače, svi moji prijatelji, bez obzira na nacionalnost znaju da navijam za Crvenu zvezdu od rođenja i da idem na njihove utakmice, i nema tu problema. I na koncerte Bore Đorđevića idem u Sloveniju s prijateljima iz Varaždina, Čakovca, Zagreba – kaže Slobodan uz smijeh.     

>> Srbija obilježava Dan sjećanja na stradanje i progon Srba u akciji Oluja

Komentara 157

HR
hrvatska91
09:12 10.08.2016.

Ma znamo mi da je vama u Hrvatskoj "banja" u odnosu na Srbiju... Šteta je što to malo više ne cijenite i niste zahvalni. Neki idu i toliko daleko da uoči samog Dana pobjede odlaze u agresorsku zemlju i druže se sa četnicima i ratnim huškačima...a kad se vrate, onda pljuju na sve Hrvate kojima proslava tog najvećeg našeg nacionalnog praznika nešto znači, pa sudjeluju u njegovoj proslavi...primajući pri tom i dalje pozamašnu hrpicu "ustaških" kuna i uživajući povlastice kakve malo tko ima u zemlji. E, to se zove biti zao i bez obraza. S duge pak strane, ovaj narod, predvođen istim takvim političarima, koji to trpi i "podmazuje", pokazuje podaničku i mazohističku crtu, baštinjenu iz nekih prošlih jugo-totalitarnih vremena (pa i ranije)..i pitam se da li i kada će to jednom konačno prestati ?!

DU
Deleted user
09:03 10.08.2016.

Nacipropaganda u Srbiji opet huška na rat i mržnju.

AO
admini_obrišite_si_mami
08:57 10.08.2016.

toliko o novinarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije