Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI RAVNATELJ

Šenjuga je izabrao čovjek koji je HDZ-u prodao BMW

Miroslav Grgić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
22.03.2014.
u 21:33

Miroslav Grgić bivši je šef zastupnika BMW-a, a sad je u UV-u Agencije

Članovi Upravnog vijeća Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, koji su na javnom natječaju izabrali spornog ravnatelja agencije Bojana Šenjuga i njegovu spornu zamjenicu Anitu Koprivnjak te koji su dali otkaz glavnom istražitelju Dinku Vodanoviću, jesu Zdravko Jakop, Miroslav Grgić i Stanislav Peruško. Njih su trojica u UV Agencije izabrani lani također na javnom natječaju koji je u stručnim krugovima izazvao također brojne kontroverzije.

Nemaju veze s prometom

Za predsjednika UV-a Vlada je tako imenovala brigadnog generala Jakopa, koji nema baš puno veze sa zračnim, željezničkim i pomorskim prometom, dok je za njegova zamjenika u Upravnom vijeću postavljen Miroslav Grgić, bivši direktor tvrtke Tomić, zastupnika BMW-a za Hrvatsku. Grgić je u javnosti poznat kao svjedok u procesu protiv Sanadera i nabavi blindiranog, skupocjenog BMW-a za bivšeg predsjednika HDZ-a i Vlade. Peruško je pak jedini iz struke u UV-u.

On je sudski vještak, a u svom životopisu može se pohvaliti i radom u forenzičkom centru “Ivan Vučetić”. Njih su trojica izabrana među ukupno 11 kandidata koji su se javili na natječaj. No neki od kandidata, iako stručni, nisu bili pozvani ni na razgovor, a nikad nisu dobili obavijest o rezultatima natječaja. Jedan je od njih profesor s Fakulteta prometnih znanosti Miroslav Borković.

Razgovor za odabrane

U Ministarstvu prometa, koje je provelo javni natječaj za članove UV-a, kažu da su prijave podnijeli, uz trojicu izabranih, i Zdravko Delić, Miroslav Borković, Dean Mikulić, Jimoh Ajibola Akinyemi, Branko Skorić, Jure Šarić, Mladen Nikšić i Marko Šarić. Šestorica kandidata koja su, navode u Ministarstvu, ispunila formalne uvjete iz natječaja pozvana su na razgovor. Za Borkovića kažu da nije pozvan na razgovor jer njegova prijava nije bila potpuna.U Ministarstvu kažu i da su rezultati natječaja objavljeni u Narodnim novinama broj 128 od 23. listopada 2013. Članovi Upravnog vijeća Agencije primaju mjesečnu naknadu za rad od po 2000 kuna neto.

>>Balenović dala potporu Vodanoviću: 'U toj struci pogreške se plaćaju životima'

Komentara 4

Avatar socgencom
socgencom
07:37 23.03.2014.

Ne znam tko tu laže, ali koliko se sjećam, ovaj čovjek je svjedočio kako nije želio prodati blindirane BMW-e HDZ-u, niti ih je želio otkupiti kad su ih se u HDZ-u htjeli rješiti!

Avatar TinoM.
TinoM.
21:53 22.03.2014.

Ma sve je čisto kao suza ...ja garantiram za to!

Avatar pilot
pilot
07:51 23.03.2014.

Gdje ste Grgića našli napadati?! Niti je HDZ-u htio prodati auto niti je s njima htio imati ikakvu vezu. Pročitajte što je čovjek svjedočio. Znam ga osobno, pošten je i cijenjen. Sigurno uvodi red i u toj Vodanovićevoj Agenciji kad ste ga krenuli napadati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije