Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šeks: Treba od nacije tražiti oprost radi nebudnosti i nečinjenja

Na pitanje je li nakon 19 godina razočaran time u što se Hrvatska pretvorila rekao je da nije ni pomišljao da će se dogoditi takve krupne deformacije i pogreške te da će se dogoditi takav zamah korupcije i kriminala.
08. listopada 2010. u 23:34 182 komentara 5 prikaza
\'14.09.2010., Zagreb - U Hrvatskom saboru odrzana je sjednica odbora za Ustav, Poslovnik i politicki sustav povodom raspisivanja referenduma o prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o radu, ZOR. Vladim
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

– Ja sam bio jedan od važnih igrača u stjecanju hrvatske neovisnosti. Mogao bih reći da sam bio centarfor – rekao je večeras u intervjuu za Dnevnik Nove TV jedan od stupova HDZ-a i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Na pitanje je li nakon 19 godina razočaran time u što se Hrvatska pretvorila rekao je da nije ni pomišljao da će se dogoditi takve krupne deformacije i pogreške te da će se dogoditi takav zamah korupcije i kriminala. Na pitanje misli li sada da je pogriješio, zato što je šutio i nije na vrijeme upozoravao na sve ono što danas priča Šeks je odgovorio:

– Naknadno sjećanje i poniranje u prošlost slabo pomaže. Da, trebao sam biti malo oprezniji i isčitavati signale. Mi smo jednostavno u tom idealizmu zanemarili da ima organiziranih, grupnih, klanovskih interesa, koji su, klanjajući se zlatnom teletu,  teško ponizili istinske hrvatske branitelje i istinske idealiste, koji su stvarali i gradili Hrvatsku.

Šeks je ipak u svemu tome našao neko opravdanje rekavši da to shvaća tek sada jer “svako stvaranje države prati euforija, a euforija  nažalost  smanjuje  kritičnost”. Dodao je da je hrvatska Vlada na svu sreću shvatila tu opasnost i da je uskočila u zadnji vagon  zadnjeg vlaka u obračun s korupcijom.

Potpredsjednik Sabora rekao je da bi trebalo priznati pogrešku, ali na stanovit način tražiti od nacije i oprost “radi nebudnosti i radi nečinjenja”.

–  U  ovom  procesu protiv velike i opasne hobotnice ići ćemo do kraja. Ili mi, ili oni! – poručio je Šeks.

Zagreb: Ministar Banožić primio u posjet ministricu Oružanih snaga Francuske
NABAVKA AVIONA
Hrvatska na slatkim mukama: Francuski Rafale u laganoj prednosti pred američkim F-16?
Zaklada Novo Sutra
Altruizam, a ne egoizam
Projekt koji će pogurati čitavu generaciju mladih
  • detour:

    zasto se ne istrazi kako je seks stekao stan u petricevoj?

  • austria:

    Krenite u konačni obračun, presude se čekaju, a i oduzimanje nelegalno stečenog. Lopove kao Mravak, Polančec, Rončević, Kirin... osuditi hitno. Čistite to HDZovo smeće iz svojih redova, na čelu sa Smranaderom. Šeks, bravo.

  • detour:

    legendarna je epizoda kojoj su svjedocili mnogi novinari, ali se nije smjelo objaviti. kada je seksu u vrijeme dok je bio predsjednik sabora tijekom sluzbenoga posjeta negdje u slavoniji bio toliko pijan da se p_ _ _ o u gace ... prikaži još! pa su ga tjelohranitelji presvlacili.