Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Saša Leković novi je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva

Potpredsjednici su Slavica Lukić iz Jutarnjeg lista i Denis Romac iz Novog lista
25. travnja 2015. u 19:05 35 komentara 4012 prikaza
Saša Leković HND novi predsjednik
Foto: Facebook

Saša Leković (na fotografiji) postao je novi predsjednik Hrvatskog novinarskoskog društva na mandat na četiri godine. Leković, inače slobodni novinar, u drugom je krugu osvojio 46 glasova članova skupštine HND-a dok mu je protukandidatkinja u drugom kruga novinarka Novog lista Ana Raić Knežević dobila 35 glasova.

Inače, za novog čelnika HND-a bilo je šest kandidata uz već navedenih dvoje, to su bili novinar Večernjeg lista Anton Filić, urednik HTV-a Nikola Kristić, umirovljeni novinar Gojko Marinković te urednik portala dalje.com Tomislav Galović. Nekoliko sati prije početka skupštine HND-a kandidaturu za predsjednicu HND-a povukla je slobodna novinarka Nataša Škaričić.

- Funkcija mi nije cilj nego sredstvo da pomognem HND-u, poručio je novi predsjednik Saša Leković, najavivši u svome programu da će kao predsjednik predlagati potrebne zakonske izmjene koje se odnose na novinarsku profesiju, poraditi na broju članova društva, pokrenuti nove novinarske radionice, međunarodne projeke, poraditi na osnivanju Muzeja novinarstva i Centra za zaštitu javnog govora. Najavio je i da će odmah sjesti i porazgovarati s predsjednikom Sindikata novinara Hrvatske i protukanidatom Antonom Filićem, ali je i obećao da će na kraju svakog mjeseca o svom radu podnositi izvještaj Izvršnom i Središnjem odboru te svim članovima Društva.

- Podnijet ću izvještaj već za svibanj, a dogodi li se da na moje izvještaje bude prigovora, kritika, koje će pokazivati da dobro ne radim svoj posao, sam ću ponuditi ostavku, obvezujući se kazao je Saša Lekovi dodavši kako će se truditi da se u HND-u više ne radi po običajnom pravu čime je obećao i promjene načina na koji funkcionira društvo.

Za potpredsjednike HND-a izabrani su Slavica Lukić, novinarka Jutarnjeg lista i Denis Romac, novinar Novog lista.

>> HND: Hina treba ostati samostalna agencija

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
 • Avatar babatero
  babatero:

  Zašto naziv HND? Ovo su drugovi jugoslaveni, sve od reda! Bit će, nastavljaju se sprdati s nama. Tako nas i treba! Mi smo narod sprdačina.

 • Deleted user:

  Naravno da će sada doći do promjena u ovoj opskurnoj udruzi . Sada će se i službeno zvati SND.

 • etrao:

  Kako ono pjeva Natali Dizdar, zamijenit cu te gorim!