Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripaja se HRT-u?

HND: Hina treba ostati samostalna agencija

Zdenko Duka
Žarko Bašić/Pixsell
20.03.2015.
u 14:49

Takvim pripajanjem Hina bi, priopćio je HND, prestala djelovati kao samostalni medij, što bi bila nenadoknadiva šteta za hrvatsko novinarstvo u cjelini

Hrvatsko novinarsko društvo protivi se pripajanju novinarske agencije Hina Hrvatskoj radioteleviziji. Takvim pripajanjem Hina bi, priopćio je HND, prestala djelovati kao samostalni medij, što bi bila nenadoknadiva šteta za hrvatsko novinarstvo u cjelini.

– Značaj novinarske agencije Hina koja, prema podacima Uredništva, emitira i do 100.000 vijesti te 60 tisuća fotografija godišnje i čije vijesti danas objavljuje najveći broj naših medija - nipošto se ne može mjeriti kroz takve vrste financijskih ušteda koje su isključivo u fokusu Vladinog povjerenstva za analizu poslovanja agencija. U vrijeme estradizacije i tabloidizacije naših medija Hina je kao javni servis zadržala ozbiljnost, objektivnost, sveprisutnost i relevantnost. Brojni medijski korisnici na izvjestan način održavaju svoju medijsku djelatnost zahvaljujući brojnim i kvalitetno obrađenim Hininim informacijama – stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik HND-a Zdenko Duka.

>> HND šokiran Radmanovom odlukom: Povucite otkaze E. Gojan i H. Novak Srzić

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:55 20.03.2015.

Zasto se jedna nezavisna novinarska organizacija mora spojiti sa YUTEL-om???

NE
Neo001
15:56 20.03.2015.

Glupost, HINA, kao i HRT su partijske organizacije. Sve su to ostaci i utvrde partije na principima staljinističko-goebbelsove doktrine. Te dinosaure i neprijatelje demokracije treba ugasiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije