Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN NA TRI GODINE

Rimac ne smije iz zemlje, oduzete mu putovnice

Osijek: General Kruljac ponovno osu?en za aferu Sibinj, kažnjen radom za op?e dobro
Davor Javorovic/PIXSELL
05.01.2024.
u 18:57

Rimac je nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog izvlačenja novca iz brodske tvrtke Slavonija DI.

Otac poduzetnika Mate RimcaIvan Rimac (62), ako je suditi prema sudskim odlukama koje su se zaredale prije nepravomoćne presude od tri godine i nakon nje, ne smije napustiti teritorij Republike Hrvatske. Sud mu je, naime, oduzeo i obje putovnice - hrvatsku i onu izdanu u BiH.

Osijek: General Kruljac ponovno osu?en za aferu Sibinj, kažnjen radom za op?e dobro
1/25

Tužiteljstvo se već žalilo na visinu osuđujuće trogodišnje kazne, a Rimčeva obrana, koja je presudu primila prvi radni dan nakon Božića, piše žalbu jer smatraju da kaznenog djela nema, da Rimac sebi osobno nije pribavio nikakvu korist, a ukazuju i na zastaru predmeta, piše Jutarnji list.

Izreka prvostupanjske presude objavljena je lani, 24. listopada, odmah nakon održanih završnih govora i njoj je Rimac, koji je odlukama Vrhovnog suda već bio pravomoćno oslobođen u druga dva postupka, osobno prisustvovao te je ostao zatečen. Općinski sud u Požegi je nako toga dva mjeseca pisao presudu na 78 stranica.

Prema njoj, Rimac je nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog izvlačenja novca iz brodske tvrtke Slavonija DI. Kao zamjenik predsjednika Nadzornog odbora tvrtke navodno je dogovorio više poslova kojima je tvrtka izgubila novac, a koji je potom prebačen u tvrtku Rim i Zov koju je osnovao s Jerkom Zovkom.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Mate Rimac odgovorio kritičarima: 'Evo, hajmo prebrojit na koliko auta radimo'

Komentara 8

KR
Krolo
21:51 05.01.2024.

Otac na službenom putu.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
19:45 05.01.2024.

Bravo za sud koji mu je oduzeo BiH putovnicu. Da nije sud u Zaboku? Inače, za putovanje u BiH je dovoljna i osobna iskaznica, ali ne mogu naši sudovi baš sve znati.

RE
redalert
19:11 05.01.2024.

Oduzete "putovnice" - množina! Svaki balkanski kriminalac ima barem dvije! Uzmite ih i Mati odmah. Ili je on već zapalio Mamiću u Bosnu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije