Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

Referendum o monetizaciji autocesta pokušaj je opstrukcije rada Vlade

autocesta,naplata
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
08.10.2014.
u 13:44

Kada se radi o tome da se popeglaju dugovi i kriminal mojih prethodnika, onda se pokušava srušiti sve ono što mi pokušavamo izgraditi – rekao je Milanović.

Na najavu referenduma o zabrani monetizacije autocesta premijer Zoran Milanović gleda kao na “uporan ali na žalost moguć pokušaj uporne opstrukcije da Vlada vodi ekonomsku politiku”.

– To je pokušaj opstrukcije da Vlada predlaže i donosi mjere koje jačaju gospodarstvo, mjere koje imaju povoljan učinak na državne financije. U Hrvatskoj je potpuno normalno da se u koncesiju da komad obale - to je normalno, to je zakonito, to je ustavno - dakle, dati obalu oko koje se vodio i rat. To nije problem, kao i niz drugih koncesija. Ali kada se radi o tome da se popeglaju dugovi i kriminal mojih prethodnika, onda se pokušava srušiti sve ono što mi pokušavamo izgraditi – rekao je Milanović.

Dodaje da će, ako se skupi dovoljno potpisa, referenduma o monetizaciji biti.

– Mi nemamo način da se tome suprotstavimo – rekao je Milanović.

Podsjetio je kako je SDP predložio izmjene ustava i “razumna pravila za referendum” kako bi puno veći broj građana morao izaći na referendum da on bude valjan, ali kako prijedlog nije prošao jer nisu uspjeli skupiti dvotrećinsku većinu.

– To je opstrukcija druge strane koja u tome uživa – zaključio je Milanović.

>>Monetizacija autocesta: 'Krenuli smo u to, povratka nema'

>>Tomislav Karamarko: NE monetizaciji autocesta

Komentara 42

DI
Dingač
13:53 08.10.2014.

da druže muljanoviću ... ovo je još jedan hrvatski problem ... ono što smo mi napravili nemate pravo vi rasprodavati ... mi ćemo vas spriječiti da nas još jednom opljačkate ... i za ovu inicijativu potpisujem ... bando lopovska. .. na trideset do pedeset godina je isto ko i zauvijek ... zašto ne vratite INU u hrvatsko vlasništvo jer je nezakonito predana MOL-u ...

NE
neboiznadzagreba
13:53 08.10.2014.

Uspješno ometanje da ova vlada vodi ikakvu ekonomsku politiku , rad je za boljitak Hrvatske - podrška referendumu o zabrani monetizacije autocesta .

Avatar pranjiluka
pranjiluka
14:46 08.10.2014.

Vi bi ste trebali i dobit ce te dobiti po prstima (Kupujete luksuzne automobile, nepotrebe stvari koje samo odgovaraju vasim interesima i radite protiv naroda), a kasnije kazete da nema novaca i idemo prodavati. Sta se pravite kao gospodari ove drzave? Mi DRZAVLJANI RH smo gospodari ove drzave i vi ce te zavrsiti na dozivotnoj robiji u sljedecih 5 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije