Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Radnici Imunološkog žele ulagača, Vrdoljak im daje privremeno rješenje

Imunološki zavod
Marko Prpić/Pixsell
23.10.2014. u 12:00

Vrdoljak je jučer razgovarao sa sindikatom Imunološkog i obećalo privremeno rješenje – isplatu plaća i novac za proizvodnju.

Prošli tjedan Ministarstvo gospodarstva poslalo je na Vladu odluku o prodaji Imunološkog zavoda jer prodaja preko formiranog povjerenstva predugo traje. Vladinom odlukom izravno bi se išlo na prikupljanje pisma namjere, dubinsko snimanje i u konačnici ulazak toliko potrebnog strateškog partnera do kraja godine.

Interesa za tvrtku ima, ali ne i sluha u Vladi. Pa će i odluka o prodaji biti na sjednici Vlade tek sljedeći tjedan i opet će se produljiti agonija koja traje već gotovo godinu dana. Iako je posao pronalaska strateškog partnera preuzelo, ne za tvrtku resorno ministarstvo, Vrdoljak mjesecima pokušava ubrzati proces. Želio je to i ministar zdravlja Siniša Varga, ali ga ta tema više ne zanima. Niti se izrazio o daljnjim željama da HZZO tamo pojača udjel niti više spominje obećanu pozajmicu od pet milijuna kuna radnicima za plaće i pokretanje proizvodnje kako bi se dobile uvjetne dozvole za one izgubljene za krvnu plazmu i bakterijska cjepiva, koja sada uvozimo, a upitne je kvalitete.

Vrdoljak je jučer razgovarao sa sindikatom Imunološkog i obećalo privremeno rješenje – isplatu plaća i novac za proizvodnju, što će se realizirati pozajmicom od financijskih institucija. No radnici i dalje čekaju trajno rješenje, ulagača i svježi kapital.

>>Imunološki zavod u štrajku, država bez dogovora za spas

>>Imunološki zavod još na čekanju, ovaj put zbog HZZO-a

>>Bandić: Naša ponuda za Imunološki zavod je najbolja

Komentara 2

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
15:42 23.10.2014.

...hoće li se ministar zdravlja pridružiti gradonačelniku... kažu da je u hzzo bez natječaja zaposlio neutvrđen broj radnika... te da je nekima od njih i sebi... o javnom trošku.... također bez natječaja... platio više školovanja... te nekoliko privatnih putovanja... a kažu da i u miz nastavlja istu praksu...

Avatar drug lenjin
drug lenjin
14:52 23.10.2014.

Pred Remetinec i ood onih unutra koji su bili u bilo kakvoj vlasti zahtjevajte da s njihovih računa vama isplate plaće jer su to VAŠI novci koji su preko gradskih računa stigli na njihove račune.Svi vi koji branite Bandića i ekipu razmislite što su oni to spektakularno uradili za ZG veliko NIŠTA.Koliko su gradskim financiranjem otvorili proizvodnih mjest NIJEDNO osim što su po Holdingu pozapošljavali svoje "rodijake",prijatelje,podobne kao što je to radio i Smradaner,Čehok,Merzel,Sabo.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije