Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Produljeni vikend

Počela prava turistička sezona: Opsada automobila na splitskoj trajektnoj luci

gužve
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
20.06.2015.
u 13:35

Na autocesti A1 između čvorova Otočac i Perušić na 143. km u smjeru Dubrovnika promet teče zaustavnim trakom

Mnogi ljudi su u ovom produljenom vikendu odlučili krenuti na more, a u dolasku do željene destinacije ih usporavaju prometne nesreće i jaki vjetar koji puše na nekim dionicama Jadranske magistrale.

"Na autocesti A1 između čvorova Otočac i Perušić na 143. km u smjeru Dubrovnika promet teče zaustavnim trakom, zbog prometne nezgode. Zbog pojačanog prometa vozi se u koloni i usporeno. Zbog lakše prometne nezgode na autocesti A4 Zagreb-Goričan na 33. km prije izlaza Varaždin, u smjeru Goričana, treba voziti opreznije", piše iz HAK-a te dodaju da je pojačan promet na cestama u smjenu mora.

"Osobito na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva, autocesti A2 Zagreb-Macelj, na zagrebačkoj obilaznici (A3) u smjeru naplatne postaje Lučko (A1), na Istarskom ipsilonu (A9) te na Ličkoj magistrali (DC1) u zonama radova. Pojačan je ulazak i izlazak vozila kod naplatne postaje Lučko (A1)", pišu iz HAK-a te dodaju da se u koloni vozi u zonama radova "na cestama kroz Liku, između Selišta Drežničkog i Prijeboja (ŽC5201) te u Korenici (DC1)".

Pojačan promet na granicama

Jaka bura puše na nekim dionicama autocesta. "Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, zbog jake bure, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići. Vozi se uz ograničenje brzine no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Dalmaciji", izvještavaju iz HAK-a.

Pojačan je promet putničkih vozila na ulasku na graničkom prijelazu Aržano, a u oba smjera na GP Stara Gradiška, Kaštel, Plovanija, Rupa, Macelj i Metković. Na Bajakovu teretna vozila na izlazak iz Hrvatske čekaju u koloni dugačkoj kilometar. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Kilometarske kolone u Splitu

Od ranog jutra kilometarske kolone su se stvorile na Poljičkoj cesti na prilazu splitskoj Gradskoj luci što znači da je prava turistička sezona upravo počela.

>>Jadranka Kosor: Ništa nisam spojila. Dragi Lastane, je li to u redu?

>>Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog produljenog vikenda

Komentara 4

Avatar Ironman0105
Ironman0105
14:39 20.06.2015.

gle, a ja mislio da se takve stvari desavaju u luci, ne na luci...Ovaj novinar cesto ima problema s Hrvatskim jezikom.

FE
fefellerunt
22:09 20.06.2015.

Vidi se d aje kriza , a kako bi siromšna gomila mogla potrošioti još kojih tisuću kuna ovaj vikend treba oteti još od enormnih povlaštenih mirovina umirovljenih vojnika koje iznose 3000 kn, što ćenjima toliko , mogu oni preživjeti ii sa 1000 kn , treba dati onima koji znaju trošiti . U biti ne sumnjam da bi pohlepno smeće bilo najsretnije kada bi pomrli , e onda bi zavladalo blagostanje kod Hrvata

VR
Vojislav_Radakovic
18:37 20.06.2015.

Snimili ste jednu jedinu ulicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije