Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Priručnik za poker: Neturnirska igra

poker
Jurica Galoić/Pixsell
PR
Autor
PR članak
24.12.2010.
u 11:06

Prvo pravilo kod neturnirskih stolova upravljanje je našom poker-bankom.

Neturnirski su stolovi, za razliku od turnirskih igara, dostupni online 24 sata na dan. Za razliku od turnirske igre, za ovim stolovima blindovi ne rastu nego ostaju isti, a različita visina blindova upravo je čimbenik koji razlikuje neturnirske stolove međusobno. Stol na kojem se igra No Limit Texas Holdem i na kojem je small blind 1 €, a big blind 2 € označavamo kao NL 1/2 ili jednostavno kažemo jedan-dva.

Prvo je pravilo kod neturnirskih stolova upravljanje našom poker-bankom. Svoju poker-banku podijelimo na barem 20 jednakih dijelova i zatim odaberemo stol gdje ćemo igrati samo s jednim dijelom novca. Ako na stol za poker odjednom donesemo previše novca, uz malo nesreće sve bismo mogli brzo izgubiti. Ako pak izgubimo samo dio novca, lako ga zamijenimo i igramo dalje.

Upravo je u tome glavna razlika između turnira i neturnirske igre. Kad nam na turniru ponestane žetona, završili smo s igrom. Ako se to pak desi na neturnirskom stolu, s novim žetonima možemo nastaviti igrati. Zbog toga se mijenja način igre. Blindovi nas ne sile u igru, stoga možemo biti strpljivi i izabrati samo najbolje situacije za igru. Također, možemo prihvatiti odluku gdje smo u samo malo boljoj situaciji od protivnika jer će nam se dugoročno i to isplatiti.

Prilagodite se protivniku
Za neturnirskim stolovima mnogo ćemo vremena igrati protiv istih igrača koji našu igru mogu pomno proučiti i brzo joj se prilagoditi. Prilagođavanje protivniku primarni je zadatak kod neturnirske igre. Umjesto da igramo prema strogim pravilima i tako stvorimo obrazac koji protivnik lako može iskoristiti, bolje je pažljivo promatrati  protivnike i uporno tražiti pogreške u njihovoj igri. Ako je protivnik agresivan, zatvorimo se i pričekajmo da se protivnik zaleti u naše karte. Ako je pak protivnik previše oprezan, mi moramo biti agresivni, no zato ćemo i mi s vremena na vrijeme naići na otpor kad će drugi igrač biti jači od nas. U tom slučaju svoje karte možemo mirno odbaciti.

Važna je pozicija
I na neturnirskim stolovima također je važna pozicija. Karte imaju drugačiju vrijednost u ranim nego što je slučaj u kasnijim pozicijama ili blindovima. Protivnici će igrati vrlo slično kao i na turniru i blindovi predstavljaju tek mali dio vaših žetona, stoga je vrlo važno da ste nakon flopa što češće vi ti koji odlučuju posljednji, kad je najviše informacija dostupno.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?