Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performans na Korzu

Prijatelji životinja: Zaustavimo ubijanje zbog botoksa!

botoks
Goran Kovačević/PIXSELL
21.07.2010.
u 13:18

Pozvali su javnost na obilježavanje Dana borbe protiv pokusa na životinjama i u sklopu toga upozorili na okrutnu praksu testiranja botoksa na životinjama radi izglađivanja bora na licu.

Aktivisti Prijatelja životinja izveli su danas na Korzu performans kojim su Riječane željeli upozoriti na stravične pokuse koji se izvode iza zidova laboratorija. Time su pozvali javnost na obilježavanje Dana borbe protiv pokusa na životinjama i u sklopu toga upozorili na okrutnu praksu testiranja botoksa na životinjama radi izglađivanja bora na licu.

Prijatelji životinja kao članovi Europske koalicije za prestanak pokusa na životinjama (ECEAE) tako se pridružuju međunarodnoj kampanji za zabranu užasnih testiranja botoksa na životinjama.

Životinje umiru u stravičnim mukama prilikom testiranja otrovnosti testom LD50, koji je u mnogim državama zabranjen, a u kojem se skupinama životinja prisilnim hranjenjem, injekcijom ili inhalacijom daju različite doze otrova sve dok 50 posto njih ne umre, sve kako bi se ustanovila smrtonosna doza. Ovaj iznimno bolan test izaziva užasne i dugotrajne bolove, paralizu, krvarenje iz očiju i usta, a oštro ga kritiziraju i mnogi znanstvenici, upozoravaju Prijatelji životinja.

Riječani su mogli potpisati i peticiju koju je pokrenula organizacija Liječnici protiv pokusa nad životinjama, kojom se traži ukidanje testiranja na životinjama i prelazak na dostupne i humane metode.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije