Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORUPCIJSKA AFERA

Uhićen sin bivšeg petrinjskog gradonačelnika, ravnateljica bolnice u Popovači i počasni konzul Moldavije

Sisak: Privođenje sina Darinka Dumbovića, počasnog konzula i šefice bonice
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/9
24.05.2024.
u 15:50

Njih se sumnjiči da su kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave

Jučer i danas su na području Popovače, Petrinje i Zagreba uhićene tri osobe zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, kao i kaznenog djela utaja poreza ili carine. Kako doznajemo, uhićeni su aktualna ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivan Barbot" Popovača dr. Marina Kovač, zatim Darko Dumbović, sin bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića i vlasnik tvrtke Titan Commerce te Emil Solenički, počasni konzul Republike Moldavije u Hrvatskoj te vlasnik tvrtke Sole Commerce d.o.o. iz Zagreba.

Kako je objavila policija policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku, dovršili kriminalističko istraživanje nad odgovornom osobom (starosti 61 godinu) javne ustanove s područja Popovače te dvije odgovorne osobe (starosti 42 i 56 godina) trgovačkih društava s područja Petrinje i Zagreba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, kao i kaznenog djela utaja poreza ili carine.

Njih se sumnjiči da su kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojom je oštećena Neuropsihijatrijska bolnica Popovača.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava je podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Kako se sumnja Dr. Marina Kovač sklapala je ugovore sa ove dvije tvrtke temeljem jednostavne nabave koja je provedena tako da jamči kako će ove tvrtke dobiti poslove. Darko Dumbović je jedan od okrivljenika u postupku koji se vodi protiv njegova oca Darinka Dumbovića, za omogućavanje poslova iz gradskog proračuna tvrtki Titan Commerce, a za koji je nedavno potvrđena optužnica.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Uhićen Darinko Dumbović još 2022. 

Komentara 12

AL
alkemičar
16:01 24.05.2024.

Tako, tako to su dobre vijesti, uskok cisti drzavu od kriminalaca na veliko u zadnje vrijeme...konacno se vide prvi rezultati. Samo tako nek nastave i dalje. Treba konacno uvesti reda u ovu drzavu.

NI
Ninica
16:34 24.05.2024.

Čačićevi reformisti.

NE
Neretva93
16:07 24.05.2024.

Novi potres u Petrinji (Banovini)?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije