Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pazite na mobitel

Špijunira li vaš partner s kim razgovarate na WhatsAppu? Ovako možete provjeriti

Pao je WhatsApp, korisnici ne mogu slati poruke
Foto: Igor Soban/PIXSELL
24.05.2024.
u 17:52

WhatsApp ne sinkronizira cijelu povijest razgovora kada se spoji s novim uređajem, a broj prenesenih poruka ovisi o raznim čimbenicima poput vrste uređaja, dostupne memorije, internetske veze...

S porastom online prijevara i napada, građani sve češće brinu o hakerima koji bi mogli pristupiti podacima koje imaju spremljene u raznim aplikacijama na mobilnim uređajima, no stručnjaci upozoravaju da su prijetnje obično puno bliže domu. S tim na umu pokrenuli su dijalog o pitanju znate li kako provjeriti špijunira li netko vaš WhatsApp račun.

Društvenim mrežama počeli su kružiti videi u kojima ljudi objašnjavaju kako su shvatili da njihovi parteri imaju pristup njihovom WhatsApp računu bez da su toga bili svjesni, piše Forbes. Osoba može potajno klonirati vaš račun na svoj elektronički uređaj i pročitati svaku poruku koju primite ili pošaljete.

WhatsApp ima opciju "povezani uređaji" koja dozvoljava da poruke primate i šaljete s računala ili tableta koristeći aplikaciju. Moguće je WhatsApp povezati i s drugim mobitelom ukoliko na njemu već nije instalirana ta aplikacija. Dakle, ako netko ima pristup vašem mobitelu, ta osoba treba samo minutu ili dvije da pomoću skeniranja QR koda poveže vaš mobitel sa svojim uređajem i obriše obavijesti na vašem uređaju kako to ne biste znali.

Na sreću, jednako je lako i provjeriti špijunira li vas netko na ovaj način. U WhatsAppu otiđete u postavke i odaberete opciju "povezani uređaji/linked devices". Tamo će se pojaviti imena svih uređaja s kojima je vaš račun povezan, a ako na njemu pronađete uređaje koji vam nisu poznati, odmah se izlogirajte iz njih. Isto možete napraviti i s drugim aplikacijama za razmjenjivanje poruka.

Osim toga, WhatsApp uvodi i "zaključane razgovore" koji nude opciju postavljanja različitih lozinki koje služe kao dodatna sigurnosna provjera koja štiti razgovore u posebnoj mapi, ukoliko vam je ta opcija potrebna. Napominju i da WhatsApp ne sinkronizira cijelu povijest razgovora kada se spoji s novim uređajem, a broj prenesenih poruka ovisi o raznim čimbenicima poput vrste uređaja, dostupne memorije, internetske veze...

VIDEO Zagrebački studenti organiziraju jedinstveni parti u sljemeskom tunelu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije