Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZMOTRIT ĆE SVE ASPEKTE

Povučen nacrt kontroverznog zakona o spolnom zlostavljanju maloljetnica u Turskoj

Prosvjedi u Turskoj
Foto: EPA/SEDAT SUNA
1/3
22.11.2016.
u 10:23

- Vratit ćemo taj nacrt zakona povjerenstvu kako bismo došli do sporazumnog teksta kao što je zahtijevao predsjednik Recep Tayyip Erdogan - kazao je Yildirim novinarima u Istanbulu.

Turski premijer Binali Yildirim najavio je u utorak povlačenje kontroverznog zakona kojim se predviđa ukidanje presude za spolno zlostavljanje maloljetnica ako napadač oženi svoju žrtvu.
- Vratit ćemo taj nacrt zakona povjerenstvu kako bismo došli do sporazumnog teksta kao što je zahtijevao predsjednik Recep Tayyip Erdogan - kazao je Yildirim novinarima u Istanbulu.
Dotični nacrt zakona koji je izazvao nezadovoljstvo u zemlji, trebao je prvotno biti predstavljen parlamentu u utorak kako bi bio izglasan u drugom čitanju. Po Yildirimu, povlačenje teksta trebalo bi "omogućiti oporbenim strankama potrebno vrijeme da prirede svoje prijedloge".

Rješenje će se sigurno pronaći
- Povjerenstvo će uzeti sve u obzir i razmotriti sve aspekte. Rješenje će se sigurno pronaći - dodao je on. U sadašnjem obliku tekstom se predviđa ukidanje presude osobi zbog seksualnog napastovanja, osim ako se radi o silovanju, maloljetnica prije polovice studenoga 2016. ako njegov počinitelj oženi svoju žrtvu. Mjera bi se primjenjivala jednokratno i retroaktivno. Predložen od vladajuće Stranke pravde i razvoja te izglasan prošlog tjedna u prvom čitanju, nacrt zakona izazvao je zabrinutost nevladine organizacije za zaštitu djece, oporbenih stranaka i tisuća turskih građana koji su prosvjedovali proteklog vikenda.

>>Erdoğan spaja NATO i Putina

Komentara 2

ZI
zimerman
20:13 22.11.2016.

Ovakve zakone jedino islam odobrava

AN
ANTIkomunist55
21:17 22.11.2016.

zakoni im kao prije 200 godina i a oni ratuju za demokraciju u sirij, libij, iraku itd itd pa da je normalne pameti Saudijsku Arabiju i Tursku bi davno trebalo prijaviti UN-u ali ocito je da vlada politika i interes a ne PRAVO I PRAVDA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije