Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret u alpbachu

Povjereniku Fischleru otkazali suradnju zbog Sanadera?

fischler (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/3
07.09.2010.
u 13:32

Bivši povjerenik za poljoprivredu bio je povremeni član pregovaračkog tima, a koliku je naknadu primao, nije poznato.

Ministarstvo vanjskih poslova raskinulo je 16. rujna ugovor s Franzom Fischlerom, Vladinim savjetnikom za poljoprivredu u pregovorima s Europskom unijom.

Špekulira se kako je razlog otkazivanja ugovora njegovo sudjelovanje na forumu u Alpbachu s odbjeglim premijerom Ivom Sanaderom. Iz Vlade nismo uspjeli dobiti komentar o otkazivanju bivšem austrijskom ministru poljoprivrede i europskom povjereniku za isti resor. Tek smo upućeni na ured glavnog pregovarača Vladimira Drobnjaka, odakle smo upućeni na resorno ministarstvo.

Fischler je na mjesto savjetnika došao prije pet godina, na poziv Ive Sanadera, a u pregovorima nije sudjelovao u kontinuitetu, već je pozivan po potrebi.

Koliku je naknadu Fischler primao za svoje savjetničke usluge, nije poznato. Zna se tek da je potpisao privatno-pravni ugovor s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija. Dan nakon što je viđen u društvu Ive Sanadera u Alpbachu krenule su špekulacije o otkazivanju suradnje.

Komentara 5

OB
-obrisani-
14:50 07.09.2010.

Čovjek kao i Jaca: \"Kud Ivo, tu i ja.\" Kako sad to odjednom postaje sporno?

AN
ankicascreiber
15:20 07.09.2010.

koliko je taj tip zaradivao po tom ugovoru????

VE
Velikogoričan56
14:45 07.09.2010.

Bravo, mozda se ipak nesto i krece nabolje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije