Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi detalji

Potvrđeno da krv pronađena u kabini kamiona pripada Antoniji

paravinja, kamion, antonia bilic
Foto: Željko Mršić/Pixsell
1/9
05.07.2011.
u 08:43

Dragan Paravinja bit će izručen Hrvatskoj sljedećeg tjedna, doznaje Blic.

Analizom tragova pronađenih u kabini kamiona Dragana Paravinje (43), osumnjičenog za teško ubojstvo i pokušaj silovanja Drnišanke Antonije Bilić (17), za pronađene dvije kapljice krvi utvrđeno je da pripadaju nesretnoj djevojci za kojom se još traga. Vještačenjem se, naime, pokazalo da se one potpuno poklapaju s profilom DNK Antonijine majke. Podsjetimo, iz Paravinjina kamiona izuzeti su tragovi i poslani na vještačenje.

Najprije je stigla potvrda da vlasi pronađene u kamionu pripadaju nestaloj djevojci, što je potvrdilo da je Antonija bila u kamionu vozača koji je tada još uvijek bio u bijegu. Novi forenzički dokazi pak potvrđuju da je Paravinja ozlijedio djevojku, odnosno, potvrđuju dio njegova iskaza koji je dao po uhićenju, kada je priznao da se sukobio Antonijom te je kasnije zadavio i bacio njezino tijelo u Brljansko jezero na rijeci Krki.

Policija i vojska poslije 13 sati prestale su pretraživati akumulacijsko jezero pokraj Bilišana, a nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi pomogli u potrazi za Antonijom Bilić. Glasnogovornik PU zadarske Žodan rekao nam je da se potraga koncentrirala na dio jezera gdje je veća dubina, no da hrvatski vojnici koji su kajakom pretraživali jezero nisu ništa pronašli.

– Ostajemo na terenu i dalje pretražujemo cestu i šire područje Bilišana. U srijedu će se pretražiti i dvije jame, i to pokraj Zelengrada i Bilišana – kazali su u PU zadarskoj.

– I pripadnici splitskog GSS-a, koji se nalaze na području Bilišana, potvrdili su nam da će se pretražiti dvije jame na obrovačkom području. Grgo Puljas iz GSS-a rekao nam je da je na terenu 20-ak pripadnika GSS-a s dva psa tragača, ali da tijekom jutra i ranog poslijepodneva nisu našli nikakav trag na širem području koje su pretraživali. Najavili su pretragu i za srijedu.

Policija i pripadnici GSS-a s brojnim vozilima nalaze se od 9 sati ujutro na lokalnoj cesti od Obrovca prema Bilišanima i pretražuju teren u sklopu potrage za Antonijom Bilić. Policija se danas vratila na područje Bilišana, u zaselak Paravinju gdje je posljednje najmanje dvije godine živio Dragan Paravinja.

Pretraživali jezero u blizini Paravinjine kuće

Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, potvrdio je da se za Antonijom Bilić danas traga na području Bilišana. Na konferenciji za novinare ispred Bilišana Donjih, gdje je policija ogradila područje pretrage za Antonijom, izjavio je da područje uz cestu prema Bilišanima pretražuje 60-ak specijalaca, a jezero 30-ak ronilaca MUP-a. Četiri pripadnika MORH-a u dva kajaka pretražuje rubove jezera Muškovci koji se nalazi svega stotinjak metara od kuće u kojoj je živio Dragan Paravinja. Žodan nije potvrdio da će se isušivati i akumulacijsko jezero kod Bilišana.

Na upit zašto je pretraga ponovno intenzivirana u Bilišanima, Žodan je rekao da je to zato što se nadaju da će nešto naći. Nije komentirao ni upit jesu li krenuli prema Bilišanima zbog eventualne informacije iz BiH, gdje se u zatvoru nalazi Paravinja. Kako doznajemo, policija je pretraživala teren i uz napuštenu kuću pripadnika  zemunskog klana Sretka Kalinića (od milja zvanog Zver op.a) koja se nalazi uz samu prometnicu uz Bilišane.

 Mjesec dana potrage za Antonijom

Antonija Bilić (17) nestala je 7. lipnja dok je stopirala  na čikolskom mostu u Drnišu. Sumnja se da ju je ubio 42-godišnji Dragan Paravinja, koji je nakon uhićenja u BiH priznao zločin i rekao da je djevojku zadavio i bacio u rijeku Krku. No opsežna akcija traganja za mladom Drnišankom do danas nije dala rezultata.

Obitelj mlade djevojke ne vjeruje Paravinji te svoju Antoniju traže lecima na 10 jezika. Šef sindikata vozača Miljenko Gočin kaže da će vozači po svim europskim trasama lijepiti plakate s Antonijinim likom.

Izručenje Hrvatskoj već sljedećeg tjedna?

Dragan Paravinja, 42-godišnji vozač kamiona kojeg se sumnjiči za ubojstvo i nestanak Antonije Bilić i za više drugih silovanja i mogućih ubojstava, bit će izručen Republici Hrvatskoj idućeg tjedna, doznaje Blic iz Ministarstva pravosuđa BiH.

– Zahtjev hrvatskog pravosuđa već je stigao u Sarajevo i sada se čeka zahtjev iz Srbije, a onda i odluka resornog ministra o izručenju – rekao je Jusuf Halilagić, glasnogovornik Ministarstva pravosuđa BiH.

>>Ne vjeruju Paravinji, Antoniju traže i po EU lecima na 10 jezika

– Kad stigne zahtjev iz Srbije o izručenju Dragana Paravinje, ministar pravosuđa donosi odluku kamo će on biti izručen. Nakon toga Interpol određuje termine prebacivanja. Očekujemo da cijeli postupak završi u idućih desetak dana – objasnio je Halilagić proceduru. Ministarstvo pravde Srbije jučer je poslalo zahtjev za izručenje Paravinje Srbiji, međutim Srbija se neće protiviti ako on bude izručen Hrvatskoj, navodi Blic.

>>Sve o potrazi za Antonijom Bilić čitajte u našem specijalu

Komentara 68

SI
silversurfer22
08:58 05.07.2011.

...dajte ga Antonijinoj obitelji na pola sata, garantiram da će progovoriti sve, i što zna i što ne zna.....

DR
dreamteam
09:23 05.07.2011.

Ma dajte ga meni u moj podrum. Najprije jedan cavao pod nokat........

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
10:00 05.07.2011.

Dragan Paravinja - priznao je pod iznudom i batinama,eh možda je i nevin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije