Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POHLEPA Proširena istraga nad Osječaninom Draganom Grubišićem za mito

Porezni inspektor revno tražio novac

22.06.2009.
u 19:57

Protiv drugoosumnjičenog u predmetu “Pohlepa”, osječkog poreznog inspektora Dragana Grubišića (38), USKOK je podnio zahtjev za proširenje istrage zbog još jednog kaznenog djela traženja i primanja mita.

Nakon što je Grubišić obavio porezni nadzor u jednoj tvrtki, direktor te tvrtke ponudio mu je da mu za protuuslugu izgradi ogradu na stubištu obiteljske kuće. No, Grubišić je na to zatražio novac. Inspektor je od ožujka nekoliko puta zatražio novac od direktora koji mu je na kraju 21. svibnja predao 400 eura i 3500 kuna.

Zbog primanja mita te zloporabe položaja i ovlasti, u Uskokovu predmetu “Pohlepa” osumnjičeni su, podsjetimo, šef Porezne uprave Beli Manastir Zdravko Roškar te osječki porezni inspektori Grubišić i Nedjeljko Čulo. Roškar se sumnjiči da je od jednog poduzetnika zatražio 200.000 kuna kako bi dopustio da u jednom predmetu kupoprodaje nekretnine nastupi porezna zastara.

Poduzetnik nije imao toliki iznos, pa mu je dio podmirio obavljanjem građevinskih radova na njegovoj kući u vrijednosti od 5500 eura. Inspektori Grubišić i Čulo sumnjiče se da su zatražili 10.000 eura od direktora jedne tvrtke kako u zapisniku ne bi naveli sve činjenice utvrđene nadzorom.

Pri nadzoru iste tvrtke u zapisnik su unijeli lažne podatke o ulaganjima u iznosu od 464.060 kuna, čime su tvrtki pribavili korist od najmanje 30.000 kuna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije