Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Policija o velikoj zapljeni droge u Zagrebu: '12 kg kokaina stavio je u auto u trgovačkom centru'

Zagreb: Policija u opsežnoj akciji zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/5
23.02.2022.
u 12:27

Uhvaćena su trojica muškaraca u dobi od 33, 37 i 24 godine, osumnjičeni za dilanje.

Zagrebačka policija dovršila je krim istraživanje u kojemu je pronađeno više od 12 kilograma kokaina, 69 kilograma marihuane i više od 36.000 tableta ecstasyja.

Uhvaćena su trojica muškaraca u dobi od 33, 37 i 24 godine, osumnjičeni za dilanje.

Zbog svega je u srijedu zagrebačka policija održala konferenciju za medije

O zaplijeni je govorio voditelj Službe kriminaliteta droga Goran Lauš.

"Prikupljena su saznanja da su muškarci u dobi od 33 i 24 godine bavili se preprodajom droge. 21. veljače smo utvrdili da je 24-godišnjak u jednom trgovačkom centru u Središću predao kokain 33-godišnjaku koji je drogu ostavio u osobnom automobilu", rekao je Lauš.

"U automobil je sjeo 37-godišnjak. Njega je zaustavila i uhitila policija, a pretragom je pronađena veća količina kokaina", dodao je.

"Prvi osumnjičeni 24-godišnjak je dio kokaina odbacio od sebe, nad njim su uporabljena sredstva prisile zbog odupiranja uhićenju. Nakon toga uhićen je i 33-godišnjak", dodao je.

"U utorak je obavljena pretraga stana 24-godišnjaka gdje je pronađena droga koju je prepakiravao za daljnju prodaju", kazao je Lauš.

23.02.2022., Zagreb - U PU zagrebackoj dovrseno je kriminalisticko istrazivanje u kojemu je pronadjeno vise od 12 kg kokaina, 69 kg marihuane i vise od 36 tisuca tableta MDMA (ecstasyja). Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Navodi da su protiv 24-godišnjaka i 33-godišnjaka podnesene kaznene prijave, a oni su u pritvoru. Također, kaznena prijava podnesena je i protiv 37-godišnjaka.

"Vrijednost ove droge je oko 10 milijuna kuna, na ulici bi ona bila još i veća. Radi se o oko 100 kg droge koja je bila spremna za daljnju prodaju", objasnio je Lauš.

Kako je rekao, svi uhićeni branili su se šutnjom. Za 24-godišnjaka kaže kako u policiji vjeruju da on nije vlasnik droge već istraga o zaplijenjenoj drogi ide dalje.

"Policijske su provedene u 24 sata, s tim da su naše pripreme trajale duže vrijeme. Ovo je početak, tek sad krećemo u razmjenu podataka i otkrivanja drugih relevantnih okolnosti", objasnio je Lauš.

Ključne riječi

Komentara 4

TA
Tajg
13:54 23.02.2022.

Izgledaju ko bomboni za nove izbore.

NA
navijeke
13:01 23.02.2022.

Vrit!! Opet bu Kizo imal napadaje amoka pred kamerama.

DU
Deleted user
13:16 23.02.2022.

Tom Ford se vratio! Hrvatski sud je priznao da postoji ova osoba i sada se svatko legalno može izvući na njega, a država neka dokaže da Tom Ford ne stoji iza ovoga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije