Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOT FRANJE KUHARIĆA

Pogledajte dokumentarni film o omiljenom nadbiskupu: 'Kardinal vjere, ljubavi i dobrote'

Pribić: Presnimke fotografija kardinala Franje Kuharića iz privatnog albuma
Foto: Glas Koncila
1/3
14.03.2022.
u 12:49

U filmu je prikazan život zagrebačkog nadbiskupa Franje Kuharića, koji je u 27 godina svoga episkopata doživio ispunjenje svojih triju snova

Dvadeset godina od smrti Franje Kuharića Večernji list izdao je specijalni magazin posvećen tome velikom čovjeku, u kojem je na 156 stranica prikazan život, djelo i duhovna ostavština omiljenog hrvatskog kardinala.

U povodu toga redatelj Jakov Sedlar ustupio nam je svoj dokumentarni film „Kardinal vjere, ljubavi i dobrote“, snimljen 2013. godine prema scenariju Kuharićevih bliskih suradnika mons. Vladimira Stankovića i vlč. Živka Kustića.

U filmu je prikazan život zagrebačkog nadbiskupa Franje Kuharića, koji je u 27 godina svoga episkopata doživio ispunjenje svojih triju snova: uspostavu neovisne i međunarodno priznate države Hrvatske, dolazak pape u slobodnu Hrvatsku te beatifikaciju svoga svećeničkog uzora, kardinala Alojzija Stepinca. 

Komentara 14

LO
lonicera
14:40 14.03.2022.

Kardinal Bozanić govorio je 1991. godine na Mariji Bistrici " Ako je moj protivnik spalio moju kuću, ja neću zapaliti njegovu." To je bio najljepši govor kardinala Franje Kuharića uz govor Vlade Gotovca 1991. godine. Ta dva govora obilježila suu 90 godine prošlog stoljeća. Ovo pišem jer je dio današnje mladosti, a osobito lijevo orjentirane, ne zna svoju povijest jer stalno sluša AGIPROP iz Beograda.

TR
Tripoli
13:48 14.03.2022.

Božji čovek vu sakom smislu te reči...srečni smo kaj smo ga imeli..a i još ga imamo!!

IL
ilustrator
14:46 14.03.2022.

katolički kler, crkva i narod hrvatski štuju boga i nauk isusov!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije