Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Po uzoru na Beč Zagreb nama ni advent, a kamoli čistoću, parkiranje...

08.12.2023. u 08:00

Usto, grad je besprijekorno čist, nema ni podzemnih ni nadzemnih spremnika, gradski prijevoz funkcionira savršeno, nema automobilske gužve, nema bicikla i romobila u pješačkoj zoni, nema jata dostavljača, vikendom je parking besplatan, smeće se baca u obične kante u običnim vrećicama, a iz bečke spalionice otpada ne izlazi nikakav smrad, pogotovo ne do Albertine

Komentara 5

PA
papiribica
08:44 10.12.2023.

Neka i bude zagrebački drugačiji, ali neka se barem grad očisti. Uporno stvaranje balkanske palanke od Zagreba već je svima dosadilo.

Avatar mrIvan
mrIvan
12:13 17.12.2023.

Pretjerivanje nije dokaz; niti se radi o kuhanom kiselišu niti je smrad smeća konstanta u Zagrebu, a ponajmanje to ima veze s adventom u Zagrebu. Beč je inače sajam u kojem nema apsolutno dovoljno kućica za hranu i piće a suveniri koji se tamo prodaju su vrlo prosječni. Provjereno na licu mjesta. Što se tiče "originalnijih" adventskih sajmova - nitko ne brani Sv. Nedelji (tako piše na njihovim službenim stranicama pa sasvim sigurno pogrešno pišete naziv ovog grada a navodno štujete tradiciju) i drugim manjim mjestima da eksploatiraju originalnost i tradiciju. Adventski sajam nije natjecanje u tim kvalitetama - trenutno je zagrebački advent sjajno diverzificiran u 2023.g. Za sve koji vole tradiciju - slobodno se odvezite do adventskih sajmova koji su tradicionalniji. Pri tome, sasvim sigurno, ni bečki advent nije izraz tradicije jer baš bih volio vidjeti koja tradicija obuhvaća prodaju suvenira kao što je Miffy ili slične modernije varijante drangulija...

ZA
Zagrebčanka
10:16 16.12.2023.

Kad bi bar Tomašević našao vremena da ovo pročita! Naš glavni trg je jedna obična provincijalna prčvarnica. Fale samo medvjedi koji plešu. To bi bio pravi nivo. Smrdi na kuhane vinske splačine i užegle kobasice. Higijenski standard je sumnjiv. Nažalost tu sam se rodila i tu živim, pa zbog tih smradova rijetko otvaram prozore. Imam i neprozirne zavjese, da ne gledam tu mizeriju od seoskog vašara. Ali, što reći - to je naša slika i prilika. To je ono naše. Kad bi barem preslikali naše stare, autohtone sajmove kakvi su bii na Veliku i Malu Gospu u Stenjevcu, Samoboru, Mariji Bistrici. Ali ne! Mora biti nešto bezveze. Deseta, blijeda indigo kopija nečeg pravog. Dezorijentirano i dovoljno skupo da neki obični građani niti u ovo pražnično vrijeme ne mogu sebi i svojoj djeci priuštit malo veselja. Okruženo smećem i smradom Jakuševca koji se već čuje i u samom centru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije