Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVRNUO SE NA PROZIVKE

Plenković o 'aferi transkripti': Ovakve servirane informacije nama su bile poznate već mjesecima

Plenković: ''Znamo za te poruke već mjesecima, sve je ovo jedno veliko ništa."
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
31.01.2023.
u 17:53

Prema našem zakonu uvid u ovakve spise imaju svi oni koji su obuhvaćeni ovim slučajem. Dakle netko tko je obuhvaćen tim slučajem mogao je biti taj koji je pustio ovo u medije ili je to mogao netko iz institucija što mi se ne čini realno, kazao je premijer.

Nakon afere A.P. u kojoj je u javnost dospjela konverzacija između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, Nacional je danas objavio poruke koje terete glasnogovornika Vlade Marka Milića i HDZ-a Zoltana Kaboka da su određenim osobama omogućili zapošljavanje u Hrvatskim šumama preko predsjednika Uprave Krunoslava Jakupčića, no oba su glasnogovornika demantirala optužbe.

Premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanja novinara nakon sastanka koalicijskih partnera. Ima li u porukama išta inkriminirajuće, pitali su novinari, a premijer je rekao da ne. Dodao je da je Katičić dao izjavu u Saboru. 

Plenković je na pitanje na koga sumnja da pušta ove poruke rekao: "Onaj koji ih ima".

Mislite li da poruke cure od istražitelja?, zanimalo je novinare, a Plenković je rekao da ne misli.

"Prema našem zakonu uvid u ovakve spise imaju svi oni koji su obuhvaćeni ovim slučajem. Dakle netko tko je obuhvaćen tim slučajem mogao je biti taj koji je pustio ovo u medije ili je to mogao netko iz institucija što mi se ne čini realno", kazao je premijer.

Na pitanje ima li pretpostavku tko bi to mogao biti rekao je: "Nemam. Mi ne pratimo ljude, ne provjeravamo tisuću puta". 

"Interesantno je da se su se te poruke pojavile baš u ovom trenutku kada je cijela oporba povijesno na najnižim rejtinzima, kada je Hrvatska ostvarila sve svoje strateške ciljeve, kada je zahvaljujući Vladi i mjerama koje smo poduzeli održana socijalna kohezija, kada je prošla godina svugdje bila teška, koja je prošla bez ijednog prosvjeda u Hrvatskoj, kada smo inflaciju limitirali na 10, 8 posto kada su plaće narasle 35 posto, mirovine 30 posto, kada imamo 25 milijardi eura za razvoj Hrvatske", kazao je premijer. 

Plenković je kazao da je na koalicijskom sastanku govorio i glasnogovornik Vlade i predstojnik Ureda i glavni tajnik HDZ.a. "Svi kolege su ih mogli pitati i sve te stvari su itekako pojašnjene i vidi se da je jedina mogućnost opozicije da koristeći ovakve servirane informacije, a koje su nama bile poznate već mjesecima jer su bile dostupljene drugoj medijskoj kući koja se o tim informacijama raspitivala, pa je onda to pojašnjeno tim novinarima koji to nisu niti objavili. Ovo za nas nije ništa novo već recikliranje tema koje su očito, da citiram predsjednika Milanovića, doživjele svoju ekstrakciju iz zapisa i spisa u pojedinim predmetima pa su onda puštene medijima. Sve je ovo jedno veliko ništa, Vlada je stabilna, koalicija stabilna", kazao je.

Svakoga dana doslovno ne teme pune javni prostor kazao je premijer koji ih je pobrojao. "Ne teme su bile tema policije koja na intervenciji nudi drogu, sve je to bila laž, pa smo o tome slušali tri dana, pa je jedan od policajaca sin ministra, pa sin dužnosnika. Druga ne tema je bila tema koja se odnosila na tzv. krađu plaža kroz Zakon o pomorskom dobru što nije intencija Vlade niti je u sadržaju samog Zakona. Novi Zakon treba bolje urediti, pitanje pomorskoga dobra i sve ono što s tim u paketu. Treće ne tema je zdravstvo, pitanje hitnih službi, pitanje mladih liječnika u kontekstu kada idemo u zdravstvenu reformu. Četvrta ne tema su ovi pusti, pušteni u eter, zapisi iz različitih pravnih procesa koji traju, od inicijala pa do danas insinuacija oko Hrvatskih šuma", kazao je premijer.

 

Komentara 14

SA
sani1
21:44 31.01.2023.

Plenković i šibicari.

ZI
Zir
20:35 31.01.2023.

Pa tek je 20.30 sati, a nema ništa novo dramatično, svježe dramatično, reciklirano novo.?? Reciklaže danas od jutra po naruđbi svaki sat po tekst, jadno!!

RE
REYAM
18:41 31.01.2023.

Takve informacije poznate su godinama, a ne mjesecima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije