Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transport

Pilotu i bolničaru pacijent ispao pri izlasku iz helikoptera

ranjenik (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/11
Autori: sh, žvu
11.05.2011.
u 23:03

Sinoć su ga maskirani pljačkasi pogodili četirima hicima iz vatrenog oružja

Danas u 19 sati Slavko Bašić iz Posušja doveden je iz travničke bolnice helikopterom iz BiH u KB Dubravu kako bi ga operirali nakon ranjavanja.

Naime, noć ranije maskirani su ga pljačkaši pogodili četirima hicima iz vatrenog oružja u Koprivnici kod Bugojna. Uzeli su mu automobil i 70 tisuća KM čiji je vlasnik njegov bratić Veljko Bašić. Nakon oružane pljačke slučajno je naišla skupina mladića koja je Slavka prevezla do bugojanskog doma zdravlja, a zatim je prevezen u travničku bolnicu gdje je operiran.

Hicima iz vatrenog oružja prostrijeljena su mu oba plućna krila, želudac, jetra, a na operaciji mu je izvađena slezena. Njegov automobil Cady policija je pronašla zapaljen pokraj Rostova između Novog Travnika i Bugojna.

Helikopter je sletio u 19 sati, a nakon pregleda policije čekao je na helidromu hitnu pomoć koja je stajala ispred bolnice 30 minuta jer nije bilo liječnika koji bi preuzeo pacijenta.

Pilotima i bolničarima ranjenik je ispao kad su izlazili iz helikoptera, a sve su začuđeno promatrali okupljeni građani.

Ključne riječi

Komentara 38

JM
jedna mama
09:52 12.05.2011.

Sve čitam i ne vjerujem koliko zločestoće i neargumentiranih pisanja. Zar vi doista mislite da je nešto loše i jako pogubno za državni proračun ako se spasi bilo čiji ljudski život. Potpuno se slažem s @Vlaskoulicanec, jer mnogi strani turisti dobiju vrhunsku medicinsku skrb, najviše zbog lomova, pijanstva odnosno GSS ih traži po bespućima, te tako zadovoljni odu iz Hrvatske, mada nikada ne plate usluge. Koliko znam da je potpisan Ugovor o liječenju između BiH i Hrvatske, no vjerujte ne na traženje Hrvata iz Bosne, već zbog Hrvata iz Hrvatske. Građani Hrvatskog grada Ploče najčešće za hitne slučajeve idu u Mostar, jer im je KBC Mostar bliži od bilo kojeg Hrvatskog bolničkog centra. Tužno je da poneki ovdje javno kritiziraju medicinsku pomoć, ako je ona pružena čovjeku koji nije naš državljanin.

SP
sper
16:07 12.05.2011.

za ove i***** koji se brinu za hrvatski proracun, niti jedan helikopter nece niti poletjeti (pa ni bosanski) a niti jedna hrvatska bolnica nece primiti bih pacijenta bez da je prethodno dobila obavijest i dozvolu od njegovog osiguranja. i to to je regulirano medjudrzavnim sporazumom i to se sve placa i hrvatske bolnice od toga imaju vise nego od svojih pacijenata. Pitajte koliko je promet pao u hrvatskim klinikama za kardiologiju i oporavak od kako se u bih osnovalo 6 bolnica za kardiologiju... u toplicama sve prazno i svi mjestani kukaju kako im nema vise bosanaca na medicinskom turizmo... Mozes ti biti hrvatski gradjanin koliko hoces, ali moras imati hrvatsko osiguranje ako ces biti primljen u bolnicu.

AL
alen112
08:54 12.05.2011.

@ za sve ove koji se brinu za račun Bašićev tko će šlatiti i ti pa vjerujuem da će vam mame to platiti jer dobro zarađivaju na ulici kažu posao cvijeta pa i preko preporuka stalnih mušterija uglavnom nebrinite se majke šriom noge šire za humanitarnu akciju spasimko Bašić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije