Naslovnica Vijesti Hrvatska

Barišić je dokazao svoj integritet, nudio sam mu da bude ministar i u presloženoj Vladi

Bilo bi dobro da drugi put oni koji su tako žestoki u njihovim napadima i komentarima vode računa o argumentima, sadržaju i o dosezima njihovih izjava, rekao je premijer.
02. kolovoza 2017. u 17:20 30 komentara 1068 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Premijer Andrej Plenković, koji danas boravi u Podgorici povodom Posebnog sastanka Američko-jadranske povelje, komentirao je i odluku stručnog povjerenstva Sveučilišta Augsburg koje je utvrdilo kako "nema govora o plagiranju Barišićevog doktorskog rada."

Pavo Barišić Bivši ministar Barišić: Drago mi je da sam dokazao da moj rad nije plagijat

- Povjerenstvo je poslalo detalje profesoru Barišiću da nema nepravilnosti, prema tome ne vidim po kojoj logici bi uprava sveučilišta mogla misliti bilo što drugačije. Ono što je važno je da je ovdje tom odlukom potvrđen njegov integritet, da je nesmiljena hajka na njega koja je trajala mjesecima bila neutemeljena i drago mi je da sam ga čvrsto branio u Hrvatskom saboru. Općenito, primjer takvih slučajeva nije dobar u našem društvu, rekao je premijer.

Nudio mu ministarsku fotelju

Na novinarsko pitanje je li mu žao što Barišić više nije ministar, rekao je kako je to profesorova odluka i da mu je nudio ministarsku poziciju  u novoj parlamentarnoj većini.

- On je mogao biti ministar da je htio, pri konfiguraciji nove parlamentarne većine imao je prigodu biti ministar u Vladi. On se zahvalio, ali ima moju potporu. Mi smo u komunikaciji i bilo bi dobro da drugi put oni koji su tako žestoki u njihovim napadima i komentarima vode računa o argumentima, sadržaju i o dosezima njihovih izjava, zaključio je Andrej Plenković.

Ivan Đikić Ivan Đikić: 'Barišić izbjegava govoriti o konkretnim problemima s necitiranjem' Dijana Vican Mislav 
Šimatović Slučaj Barišić kao poučak za Vican barišić divjak Primopredaja Ministrica Divjak prvo će proučiti sve što je naslijedila od Barišića
ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

  • brojevi:

    Kakav Augsburg? Partija je donjela svoj dekret i time potvrdila da je ostala na tekovinama regresivnog boljševizma. Sad je bjelodano jasno da je Plenkovićeva odluka o smjeni mostovih ministara bila prijeko potrebna i opravdana. Na sramotu Petrovu i Grmoji.

  • brojevi:

    Kakav Augsburg? Partija je donjela svoj dekret i time potvrdila da je ostala na tekovinama regresivnog boljševizma. Sad je bjelodano jasno da je Plenkovićeva odluka o smjeni mostovih ministara bila prijeko potrebna i opravdana. Na sramotu Petrovu i Grmoji.

  • Gustirna:

    Jedino mi nije jasno zasto plenky stiti jugofasisticko cetnicke genocidno koljacke zlocince iz ww2.....i njihovu nakaradnu djecicu istog mentalnog sklopa...