Naslovnica Vijesti Hrvatska

Barišić: Drago mi je da sam dokazao da moj rad nije plagijat

Obavijest koju Barišić spominje mora još jednom na konačnu odluku predsjedništva Sveučilišta u Augsburgu
02. kolovoza 2017. u 14:31 34 komentara 2051 prikaza
Pavo Barišić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Dobio sam obavijest predsjednice institucija Sabine Doering-Manteuffel o provedenom postupku ispitivanja  na sumnje za znanstveno neprimjereno ponašanje. I, kako je napomenula, njih nema - kazao je bivši ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić u razgovoru za Večernji list.

Blaženka Divjak PROCURILI PODACI Sukobi u sektoru obrazovanja: Rat anonimnim dopisima

Kaže da je zadovoljan i drago mu je da je dokazao istinitost svojih tvrdnji kada je govorio da njegov doktorski rad nije plagijat.
Obavijest koju Barišić spominje mora još jednom na konačnu odluku predsjedništva Sveučilišta u Augsburgu a koja se onda očekuje na jesen.

- Meni je drago da sam mogao potvrditi da sam u pravu, i da je iza mene podrškom bio i premijer Plenković. Njegova podrška i rezultat ovog rješenja ujedno potvrđuje da je i on bio u pravu kada je stao iza mene - kazao je Barišić.

Oglasilo se i Sveučilište, rekavši da je predsjednica Sveučilišta Augsburg izvijestila prof. dr. Pavu Barišića isključivo o tome da je od predsjedavajućeg internog "Istražnog povjerenstva za istraživanje znanstvenog prekršaja" obaviještena da nakon detaljnog pregleda na temelju "Načela za istragu kod sumnje za znanstvenu prijevaru na Sveučilištu u Hamburgu od 27. siječnja 1999.", interna istraživačka komisija vjeruje da u ovom slučaju ne postoji znanstveni prekršaj.

"Istovremeno, predsjednica Sveučilišta upućuje u svojoj obavijesti na paragraf 8 gore navedenog Načela. Taj paragraf ukazuje da će konačnu odluku o tome hoće li se postupak prekinuti, ili je potrebna nova istraga ili će se ipak, neovisno o mišljenju Istraživačkog povjerenstva, proglasiti znanstvenom prijevarom, konačnu odluku donijeti Uprava Sveučilišta. Paragraf dalje kaže da će o toj odluci, kada ona bude donesena, biti obaviješteni svi akteri u procesu s obrazloženjem zašto je takva presuda donesena. Takvu odluku Uprava Sveučilišta u Augsburgu još nije donijela. Očekuje se da će Sveučilište odluku donijeti najranije sredinom rujna ove godine. Garantiram vam da ćemo o tome iscrpno izvijestiti hrvatske medije", navodi se.

Dijana Vican Mislav 
Šimatović Slučaj Barišić kao poučak za Vican Produljen rok za izbor 5 članova Još ništa od ekspertne skupine barišić divjak Primopredaja Ministrica Divjak prvo će proučiti sve što je naslijedila od Barišića
Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

  • mobitel20:

    Hoce li se jugonacionalisticki besramni botovi poput ovog dolje imalo zarumeniti od stida !? Hoce li i za trenutak pomisliti da netko njima drag(ako takav postoji) moze postati meta neke takve skupine bez skurpula i morala !? Hoce li Zovko ... prikaži još! dati otkaz i hoce li biomedicinar Djikic vratiti novac koji hrvatska drzava ulaze na odsjek splitskog Medicinskog fakulteta na kojem rade samo njegovi pomagaci ? A on im ,velikodusno, godisnje "donira" cak i do 10 tisuca dolara !? Hoce li imbex mostovci i partijci dati ostavke zbog laganja i neutemeljenih optuzbi? Hoce li Babic imbec i slicni "brzojavi" iz osjecaja stida poceti placati porez od novca kojeg dobijaju i iz srpskih izvora !? Ili ce nastaviti klevetati i blatiti sve oko sebe, ukljucujuci i Drzavu, znajuci da ih Cvitanovo drustvo stiti...? Pogadjajmo, hehehe...

  • Deleted user:

    Što će sad reći Đikić &company?? Sad neće valjati to Sveučilište u Augsburgu......

  • josip.pivar11:

    Pa što znači izjava Sveučilišta kad je Partija rekla da je plagijat. Partijci se toga drže i gotovo.