Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši ministar

Barišić: Drago mi je da sam dokazao da moj rad nije plagijat

Pavo Barišić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
02.08.2017.
u 14:31

Obavijest koju Barišić spominje mora još jednom na konačnu odluku predsjedništva Sveučilišta u Augsburgu

Dobio sam obavijest predsjednice institucija Sabine Doering-Manteuffel o provedenom postupku ispitivanja  na sumnje za znanstveno neprimjereno ponašanje. I, kako je napomenula, njih nema - kazao je bivši ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić u razgovoru za Večernji list.

Kaže da je zadovoljan i drago mu je da je dokazao istinitost svojih tvrdnji kada je govorio da njegov doktorski rad nije plagijat.
Obavijest koju Barišić spominje mora još jednom na konačnu odluku predsjedništva Sveučilišta u Augsburgu a koja se onda očekuje na jesen.

- Meni je drago da sam mogao potvrditi da sam u pravu, i da je iza mene podrškom bio i premijer Plenković. Njegova podrška i rezultat ovog rješenja ujedno potvrđuje da je i on bio u pravu kada je stao iza mene - kazao je Barišić.

Oglasilo se i Sveučilište, rekavši da je predsjednica Sveučilišta Augsburg izvijestila prof. dr. Pavu Barišića isključivo o tome da je od predsjedavajućeg internog "Istražnog povjerenstva za istraživanje znanstvenog prekršaja" obaviještena da nakon detaljnog pregleda na temelju "Načela za istragu kod sumnje za znanstvenu prijevaru na Sveučilištu u Hamburgu od 27. siječnja 1999.", interna istraživačka komisija vjeruje da u ovom slučaju ne postoji znanstveni prekršaj.

"Istovremeno, predsjednica Sveučilišta upućuje u svojoj obavijesti na paragraf 8 gore navedenog Načela. Taj paragraf ukazuje da će konačnu odluku o tome hoće li se postupak prekinuti, ili je potrebna nova istraga ili će se ipak, neovisno o mišljenju Istraživačkog povjerenstva, proglasiti znanstvenom prijevarom, konačnu odluku donijeti Uprava Sveučilišta. Paragraf dalje kaže da će o toj odluci, kada ona bude donesena, biti obaviješteni svi akteri u procesu s obrazloženjem zašto je takva presuda donesena. Takvu odluku Uprava Sveučilišta u Augsburgu još nije donijela. Očekuje se da će Sveučilište odluku donijeti najranije sredinom rujna ove godine. Garantiram vam da ćemo o tome iscrpno izvijestiti hrvatske medije", navodi se.

Komentara 34

MO
mobitel20
14:50 02.08.2017.

Hoce li se jugonacionalisticki besramni botovi poput ovog dolje imalo zarumeniti od stida !? Hoce li i za trenutak pomisliti da netko njima drag(ako takav postoji) moze postati meta neke takve skupine bez skurpula i morala !? Hoce li Zovko dati otkaz i hoce li biomedicinar Djikic vratiti novac koji hrvatska drzava ulaze na odsjek splitskog Medicinskog fakulteta na kojem rade samo njegovi pomagaci ? A on im ,velikodusno, godisnje "donira" cak i do 10 tisuca dolara !? Hoce li imbex mostovci i partijci dati ostavke zbog laganja i neutemeljenih optuzbi? Hoce li Babic imbec i slicni "brzojavi" iz osjecaja stida poceti placati porez od novca kojeg dobijaju i iz srpskih izvora !? Ili ce nastaviti klevetati i blatiti sve oko sebe, ukljucujuci i Drzavu, znajuci da ih Cvitanovo drustvo stiti...? Pogadjajmo, hehehe...

DU
Deleted user
15:01 02.08.2017.

Što će sad reći Đikić &company?? Sad neće valjati to Sveučilište u Augsburgu......

JP
josip.pivar11
15:19 02.08.2017.

Pa što znači izjava Sveučilišta kad je Partija rekla da je plagijat. Partijci se toga drže i gotovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije