Naslovnica Vijesti Hrvatska

Barišić: Drago mi je da sam dokazao da moj rad nije plagijat

Obavijest koju Barišić spominje mora još jednom na konačnu odluku predsjedništva Sveučilišta u Augsburgu
02. kolovoza 2017. u 14:31 34 komentara 2032 prikaza
Pavo Barišić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Dobio sam obavijest predsjednice institucija Sabine Doering-Manteuffel o provedenom postupku ispitivanja  na sumnje za znanstveno neprimjereno ponašanje. I, kako je napomenula, njih nema - kazao je bivši ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić u razgovoru za Večernji list.

Blaženka Divjak PROCURILI PODACI Sukobi u sektoru obrazovanja: Rat anonimnim dopisima

Kaže da je zadovoljan i drago mu je da je dokazao istinitost svojih tvrdnji kada je govorio da njegov doktorski rad nije plagijat.
Obavijest koju Barišić spominje mora još jednom na konačnu odluku predsjedništva Sveučilišta u Augsburgu a koja se onda očekuje na jesen.

- Meni je drago da sam mogao potvrditi da sam u pravu, i da je iza mene podrškom bio i premijer Plenković. Njegova podrška i rezultat ovog rješenja ujedno potvrđuje da je i on bio u pravu kada je stao iza mene - kazao je Barišić.

Oglasilo se i Sveučilište, rekavši da je predsjednica Sveučilišta Augsburg izvijestila prof. dr. Pavu Barišića isključivo o tome da je od predsjedavajućeg internog "Istražnog povjerenstva za istraživanje znanstvenog prekršaja" obaviještena da nakon detaljnog pregleda na temelju "Načela za istragu kod sumnje za znanstvenu prijevaru na Sveučilištu u Hamburgu od 27. siječnja 1999.", interna istraživačka komisija vjeruje da u ovom slučaju ne postoji znanstveni prekršaj.

"Istovremeno, predsjednica Sveučilišta upućuje u svojoj obavijesti na paragraf 8 gore navedenog Načela. Taj paragraf ukazuje da će konačnu odluku o tome hoće li se postupak prekinuti, ili je potrebna nova istraga ili će se ipak, neovisno o mišljenju Istraživačkog povjerenstva, proglasiti znanstvenom prijevarom, konačnu odluku donijeti Uprava Sveučilišta. Paragraf dalje kaže da će o toj odluci, kada ona bude donesena, biti obaviješteni svi akteri u procesu s obrazloženjem zašto je takva presuda donesena. Takvu odluku Uprava Sveučilišta u Augsburgu još nije donijela. Očekuje se da će Sveučilište odluku donijeti najranije sredinom rujna ove godine. Garantiram vam da ćemo o tome iscrpno izvijestiti hrvatske medije", navodi se.

Dijana Vican Mislav 
Šimatović Slučaj Barišić kao poučak za Vican Produljen rok za izbor 5 članova Još ništa od ekspertne skupine barišić divjak Primopredaja Ministrica Divjak prvo će proučiti sve što je naslijedila od Barišića
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

  • mobitel20:

    Hoce li se jugonacionalisticki besramni botovi poput ovog dolje imalo zarumeniti od stida !? Hoce li i za trenutak pomisliti da netko njima drag(ako takav postoji) moze postati meta neke takve skupine bez skurpula i morala !? Hoce li Zovko ... prikaži još! dati otkaz i hoce li biomedicinar Djikic vratiti novac koji hrvatska drzava ulaze na odsjek splitskog Medicinskog fakulteta na kojem rade samo njegovi pomagaci ? A on im ,velikodusno, godisnje "donira" cak i do 10 tisuca dolara !? Hoce li imbex mostovci i partijci dati ostavke zbog laganja i neutemeljenih optuzbi? Hoce li Babic imbec i slicni "brzojavi" iz osjecaja stida poceti placati porez od novca kojeg dobijaju i iz srpskih izvora !? Ili ce nastaviti klevetati i blatiti sve oko sebe, ukljucujuci i Drzavu, znajuci da ih Cvitanovo drustvo stiti...? Pogadjajmo, hehehe...

  • Deleted user:

    Što će sad reći Đikić &company?? Sad neće valjati to Sveučilište u Augsburgu......

  • josip.pivar11:

    Pa što znači izjava Sveučilišta kad je Partija rekla da je plagijat. Partijci se toga drže i gotovo.