Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pandemija više nije samo medicinski problem; s čime će se sve zapadna civilizacija morati suočiti kada prođe?

Naši vrhunski eksperti pišu o koronavirusu i njegovu utjecaju, svaki iz svog područja djelovanja
24. ožujka 2020. u 11:07 53135 prikaza
koronavirus
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Informativan i stručan pogled na pandemiju koronavirusa u 11 eseja priznatih stručnjaka donosi Večernji list u knjizi "Hrvatska u doba korone" koju ćete u četvrtak 26. ožujka moći nabaviti u paketu s Večernjim listom na kioscima u Zagrebu. To je još jedan korak s ciljem stručnog informiranja javnosti kako bi se spriječilo širenje dezinformacija, a samim time i panike.

ANALIZA UGLEDNOG ZNANSTVENIKA Đikić: Koronavirus nije opasan za 80-90 posto ljudi

–  Večernji list od prvog je dana pokušao putem svih svojih platformi – tiskanog izdanja, portala vecernji.hr, ordinacija.hr, Večernjakove televizije – što temeljitije informirati građane o svim ključnim pitanjima vezanima uz pandemiju, angažirajući u prvom redu vrhunske eksperte: epidemiologe, znanstvenike, psihijatre – ističe Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista te urednik knjige za koju su esej napisali Igor Rudan. Ante Bagarić, Ivan Đikić, Dragan Primorac, Gordan Lauc, Marijana Grbeša, Mirko Galić, Andrej Grubišić, Miroslav Radman, Ivica Kostelić i Miro Gavran. 

Mobilni kontejneri u kojima se građani mogu testirati na koronavirus | Autor : Goran Stanzl/Pixsell Foto: Goran Stanzl/Pixsell

– Eseji pokrivaju širok raspon tema, a zajednički su im stručnost i jasan pogled na problem lišen površnosti i podilaženja publici. Esejima ćemo baciti dodatno svjetlo na epidemiju, njezine stvarne razmjere i opasnost za čovjeka, na kvalitetu zdravstvene skrbi i važnost prevencije i edukacije, pozabavit ćemo se strahom i borbom protiv njega, važnošću društva u cjelini, medija, ključnih komunikatora te utjecajem koronavirusa na gospodarstvo, kulturu i sport – zaključuje Klarić. 

Paket Večernji list + knjiga "Hrvatska u doba korone" bit će dostupan samo na kioscima u Zagrebu u četvrtak 26. ožujka za samo 12 kuna!

>> Tema: Koronavirus

ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije