Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 50 stupnjeva

Pakleno toplo: Australci na prognostičke karte uveli novu boju

Australija vrućina
Australski meteorološki biro
08.01.2013.
u 21:49

Globalno zatopljenje očito donosi ekstremno visoke temperature, a australski meteorolozi predviđaju da će se sljedećeg ponedjeljka temperatura popeti do 52 Celzijeva stupnja

Australski meteorološki zavod morao je dodati novu boju na svoje karte jer prognoziraju toliko ekstremno visoke temperature da ih "postojećom paletom" ne mogu opisati, piše Guardian.

Globalno zatopljenje očito donosi ekstremno visoke temperature, a australski meteorolozi predviđaju da će se sljedećeg ponedjeljka temperatura popeti do 52 Celzijeva stupnja, zbog čega su dodali novu boju na svoje karte, žarko ljubičastu.

Ponedjeljak srušio rekord star 40 godina

Rekordna dosad zabilježena temperatura u Australiji bila je 50,7 stupnjeva u siječnju 1960. godine. No, rekordno vruć dan u prosjeku u cijeloj državi bio je u ponedjeljak, kada je bilo 40,3 Celzijeva stupnja, čime je srušen rekord star 40 godina.

– Ono što ove promjene u temperaturi zraka čini posebnim jest činjenica da su toliko raširene i intenzivne – kazao je meteorolog Aaron Coutts-Smith. Zbog ekstremnih vrućina već nekoliko dana požari bjesne u Tasmaniji i Novom Južnom Walesu. Nakon ovakvih događaja teško da će biti onih koji će još uvijek negirati globalno zatopljenje i klimatske promjene.

>>Požari bjesne Tasmanijom, nestalo stotinjak osoba

 

Komentara 4

OB
-obrisani-
22:18 08.01.2013.

Iz ledenog doba ulazimo u pakleno doba nista ne ocekivano Maje su ipak bile u pravu New Age New Age tumaci karmu kao duhovnu lekciju koju pojedinac mora izvuci iz odredenih dogadaja koji ga zateknu u Zivotu koje je nae na putu razvoja sam prouzrokovao kroz vise zivota, ne nuzno kao kaznu za nedjela iz proslih zivota

OB
-obrisani-
23:56 08.01.2013.

Nema kazne. Svatko je kovač svoje sudbine. Ako se u prethodnim životima njihalo previše zanjiše, jasno da će se trebati vratiti jer ravnoteža mora postojati. A taj put kojim se njihalo vraća prepun je patnje.

IB
istina_boli
06:47 09.01.2013.

Idealni uslovi da se sa HAARP-om kreiraju huragani i sa njima desetkuje kineska obala. Volio bih da grijesim, ali......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije