Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
150 uzoraka

Ovaj vikend birat će se najbolje vino iz tri države

festival pjesme i graševine (1)
Ljiljana Marić
16.05.2013.
u 18:52

Ovo je 20. ocjenjivanje graševina i 4. međunarodno koje organiziramo u Kutjevu. Dodjela diploma i nagrada najboljima biti će 1. lipnja na festivalskoj pozornici u sklopu druge večeri Festivala graševine i pjesme – rekao je Vlado Krauthaker

Na Festival graševine i pjesme u sklopu kojeg se održava i međunarodno ocjenjivanje vina sorte graševina pristiglo je 150 uzoraka vina iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Ocjenjivanje će se, kako je rečeno na današnjoj konferenciji u Požegi, održati sutra i prekosutra u Kutjevu. Graševine će ocjenjivati međunarodni žiri pod predsjedanjem prof. dr. Edija Maletića s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

- Ovo je dvadeseto ocjenjivanje graševina i četvrto međunarodno koje organiziramo u Kutjevu. Dodjela diploma i nagrada najboljima biti će 1. lipnja na festivalskoj pozornici u sklopu druge večeri Festivala graševine i pjesme – rekao je Vlado Krauthaker, predsjednik Udruge Kutjevački vinari. Vino će se ocjenjivati u tri kategorije: mlade, stare i predikatne graševine. Rezultati ocjenjivanja bit će poznati 20. svibnja za kada je u 18 sati zakazana prezentacija nagrađenih graševina u podrumu tvrtke Kutjevo d.d.

-Graševina je najpoznatija i najzastupljenija hrvatska bijela sorta. Cilj Vinote i Festivala graševine i pjesme je još jače pozicionirati graševinu kao naš domaći, kutjevački brand – istaknuo je Ivica Perak dodajući da kako je logična povezanost graševine i pjesme jer jednog bez drugoga u Slavoniji gotovo da niti nema.

Festival graševine i pjesme organizira udruga Vinota, koja je okupila vinare s područja Vinogorja Kutjevo te sve one koji tijekom cijele godine žele raditi na promociji Vinogorja Kutjevo i graševine kao svjetski poznatoga branda.

>>Iz kutjevačog podruma potekle neke nove graševine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije