Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Otišli odvjetništvo i sud, sljedeći na redu HŽ Cargo, policija...

\'obz 22. 10. 2009.Koprivnica podravka, koprivnica Photo: Josip Maljak/ Vecernji list\'
Arhiv VL-a
22.03.2011.
u 11:00

Dok su nekad u Koprivnici bili svi važniji centri moći, danas taj prestiž polako, ali sigurno, pripada susjednom Varaždinu

Ne tako davno Koprivnica je bila nezaobilazno županijsko, a u nekim područjima i regionalno središte, dok danas centri moći jedan po jedan odlaze iz grada, pa čak i cijele županije, a nekad moćan grad polako gubi na važnosti.

Za početak, Koprivnica je nedavno izgubila sjedište Županijskog suda, koje je preseljeno u Varaždin, dok je u Podravskoj metropoli ostala tek stalna služba.

Isti slučaj zbio se i s koprivničkim Državnim odvjetništvom, koje je s prvim danom tekuće godine potpalo pod ono varaždinsko.

Budućnost ne ulijeva prevelik optimizam. Sve su glasnije najave reorganizacije policijske uprave, a prema njima, grad će ostati i bez centra županijskih "plavaca".

Isto tako, Koprivnica se ne spominje ni kao regionalno središte u budućem, neizbježnom, novom ustroju regija - vrlo je izgledno da će centar budućeg oblika sjeverozapadne regije biti najbliže u Varaždinu.

Odlazak najavljuje i HŽ Cargo, koji bi glavnu poslovnicu iz Koprivnice, kojom ipak prolazi važan prometni koridor, također trebao preseliti u susjedni Varaždin.

S druge strane, iz Koprivnice će i dalje "šefovati" carinici, koji su, barem zasad, nadređeni i kolegama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Zašto grad gubi na važnosti, upitali smo zamjenika gradonačelnika Dražena Prosa, koji je odgovorio da se radi isključivo o političkim potezima aktualne vladajuće koalicije.

Koprivnica će, najavljuje Pros, vratiti sve centre moći koji su u njoj djelovali, a kao primjer navodi gradnju zgrade Palače pravde, u kojoj će se smjestiti sva pravosudna tijela.

Komentara 5

Avatar tkozna
tkozna
14:00 22.03.2011.

Mislim da se ovdje mala novinarka upušta u političke (politikantske) igrice. Tihana riješi problem parkirališta u gradu a ne rješavati visoku politiku. Zapravo svi bi htjeli sve, a tko će to sve platiti. Nema đabe. Dakako da se treba rješavati prekomjerne administracije i doista svi bi šteli se a stvarno zar i sada država i županija pa i opčina nema viška zaposlenih. Pa Koprivnica prelijepi grad volim je ali ima samo 35.000 stanovnika cijela županija nema niti 100.000 a htjeli bi imati sve. Napiši koliko imamo zaposlenih, koliko se izdvaja iz osobnih dohodaka, koliko se izdvaja za državni, županijski i opčinski proračun a onda poželi i sud i beskonačnu policijsku administraciju(vidi koliko je policije na terenu a koliko u uredima) Pogledaj koliki je promet na kolodvoru. Sve treba racionalizirati a ne čekati da se netko drugi osvjesti da u ovim kriznim vremenima se moramo ponašati kao odgovorni domačini.Ne nadati se kad HDZ izgubi sve bumo nazaj vrnuli. Protiv sam koalicijske vlasti ali isto tako za dobrobit nas i cijele Hrvatske trebamo racionalizirati troškove.

YO
yocko
19:44 22.03.2011.

to im i treba kad su nesposobni za svoj posao i ono šti rade je samo dobro za mafijoze jer ih te sve službe štitiju, evo jedan primjer u žo. gospođa odvjetnica je direktno kući zvala i faksom slala dopise koji su protiv njih stigli ili pisani i evo vam korupcije a u mupu što rade bolje da neznate mada bi trebalo sve u novine dati neka ljudi čitaju.

MU
mudadojaja
20:20 22.03.2011.

Tko kaže da nismo važni. Dobili budemo regionalno smeće na naše smetišće!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije