Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loš potez

Osveta: susjedi upao u kuću sa sjekirom u ruci

sjekira
Ilustracija
19.04.2011.
u 21:00

Pijani je mladić usred noći sa sjekirom u ruci i majicom preko glave pokucao ženi (89) na prozor i vrata vičući: "Novci! Novci!"

Podgrijan alkoholom i sa sjekirom u rukama, Nikola Zajček (26) pokucao je usred noći na prozor i vrata svoje susjede Kate Petrović (89) u Ladimirevcima kod Osijeka. Zamaskirao se tako što je majicom prekrio lice. – Novci! Novci! – povikao je. Bilo je to u četiri sata ujutro 24. listopada prošle godine. Prestravljena žena nije mu željela otvoriti pa je Zajček sjekirom razvalio vrata i upao u kuću.

– Novci! Novci! – ponovio je mladić. Nesretna žena, koja inače prima socijalnu pomoć, kazala mu je da nema novca te zaprijetila da će zvati policiju. Nesuđeni se pljačkaš na to uplašio i pobjegao. Starica je nepozvanog "gosta" prepoznala jer Zajček "frflja" dok govori. Njih dvoje, inače, otprije nisu u dobrim odnosima. Sva izvan sebe, žena je u spavaćici otrčala po pomoć do prvog kafića. Njezin je susjed jučer u Osijeku nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja razbojstva. Zajček je te noći, ispričao je na sudu, pio s prijateljima kod zgrade osnovne škole, a putem kući pronašao je i uzeo sjekiru. Kada je stigao do Katine kuće, palo mu je na um da je posjeti.

– Sjetio sam se kako me uvijek vrijeđala. Odrastao sam bez oca, othranila me baka, a susjeda mi je stalno govori da sam kopile – tvrdio je Zajček u obrani. Zavezao je glavu majicom i udario sjekirom u prozor.

– Prepoznala me i vikala mi da sam kurvin sin i da samo probam ući, a ja sam ipak ušao. Ne sjećam se da sam joj išta rekao. Žalim što sam to učinio, za sve je kriv alkohol. Samo sam je želio uplašiti, ne i opljačkati – zaključio je. Zajček je već dvaput osuđivan zbog krađa.

Komentara 2

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
23:12 19.04.2011.

Iako je dosad vec dva puta osudjivan zbog kradja, ovaj put nije namjeravao ukrasti, samo ju htio preplasiti, heheheee. Sva izvan sebe, zena je u spavacici OTRCALA do prvog kafica po pomoc. Mislim, starica od 89 godina OTRCALA po pomoc, ... Jos nesto me u tekstu cudi,... Nikola Zajcek, (26) pokucao je USRED NOCI na prozor i vrata, ... Novci! Novci!, povikao je, ... Bilo je to u CETIRI SATA U JUTRO, 24. listopada p. godine, ... Ispada da je 4 sata u jutro SREDINA NOCI, mislim, ima malo nelogicnosti u tekstu, novinar, prije neg sto objavis tekst, prvo procitaj sta si u njemu napisao.

MM
Mladen Miletić
23:33 19.04.2011.

Kadkada si mislim kakoi iz kojega razloga to mogu biti imalo ponosan da sam Hrvat ? Dobro je da idemo u EU i da napustimo tu bjedu; gdje ni primaoci socijalne pomoči sa 90 godina nisu sigurni od još gorihih i jadnijhi od njih i to ne samo što su kopilad nego i 2 puta osuđivani kriminalac i to več sa 26 godina !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije