Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLAO DOPIS

Orepić se dekanu FER-a ispričao zbog racije u KSET-u: 'Dolazim na ponovljeni koncert!'

Vlaho Orepić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.12.2016.
u 17:16

Orepić je rekao da se provjeravaju navodi da su se policajci prema studentima, djelatnicima i gostima ponašali "izvan granica pristojnog i humanog ponašanja"

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić ispričao se zbog prošlotjedne racije u zagrebačkom Klubu studenata elektrotehnike (KSET) te najavio dolazak na ponovljeni koncert.

Orepić je danas na Facebooku objavio svoj dopis upućen dekanu FER-a Mislavu Grgiću, koji se pritužio na postupanje policajaca tijekom racije 25. studenoga, obavljene na prostoru koji je FER dao u najam Udruzi studenata. Orepić u dopisu navodi kako je u izvješću Policijske uprave zagrebačke razvidno da je policija tijekom 2015. i 2016. godine zaprimila veći broj dojava o buci i galami iz KSET-a, zbog čega je prošle i ove godine pruženo ukupno 168 policijskih intervencija te su podnijeta tri optužna prijedloga.

Orepić, međutim, ističe kako u konkretnom slučaju nisu postojali formalni uvjeti za postupanje policije na način propisan člankom 55. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, zbog čega se u dopisu ispričao dekanu Grgiću. Člankom 55. propisana je, naime, nepovredivost sveučilišta i njegovog prostora te da nadležna državna tijela na prostoru sveučilišta mogu uredovati samo uz suglasnost čelnika, prema odluci nadležnog suda ili ako postoji neposredna opasnost za život i zdravlje ljudi ili za imovinu, a ti razlozi, navodi Orepić, nisu ispunjeni u ovom slučaju.

Orepić u dopisu također moli Grgića da u suradnji s policijom i drugim državnim tijelima pokuša naći rješenje za održavanje javnog reda i mira. Poručio je kako će o utvrđenom propisu biti upoznat čelnik PUZ-a te da su u tijeku provjere navoda da su se policajci prema studentima, djelatnicima i gostima ponašali "izvan granica pristojnog i humanog ponašanja".

>> Orepić se pohvalio izlaskom na koncert obrada AC/DC-ja: 'Uživao sam u genijalnoj atmosferi'

>> Bivši policajac optužen za suradnju sa svodnicima traži izuzeće cijele 'tužiteljske vertikale'

Komentara 8

Avatar delminium
delminium
17:48 02.12.2016.

Orepić je nastavak Rankoviceve diktature i urusavanja ugleda kako policije tako i cijelog ministarstva.

Avatar Pitman
Pitman
17:49 02.12.2016.

Ovo je direktno uplitanje u rad policijske struke, za što ti kao ministar UP nisi nadležan i ne smiješ činiti. Nakon tvoje intervencije, u KSET-u će se droga ubuduće konzumirati bez straha od racije.

CI
cirep
18:21 02.12.2016.

Orepiću, šta je sa svastikom, zašto štitiš Milanovića i kompaniju? Te je STRAH?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije