Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija upozorava

Oprez! E-mailom građana širi se nova prijevara, ne nasjedajte na ovakve oglase

kune,novac
Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL
02.05.2014.
u 09:23

Policija upozorava građane da budu oprezni i da ne nasjedaju na primamljive oglase za naizgled lagan posao kako ne bi postali žrtvama prijevare

U posljednja dva tjedna, na području više policijskih uprava, zabilježeni su slučajevi specifičnih prijevara građana počinjenih na način da nepoznate osobe putem e-maila stupaju u kontakt s građanima nudeći im obavljanje određenog posla, upozoravaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Građanima na njihove bankovne račune iste osobe doznačuju veće ili manje svote vjerojatno otuđenog novca, da bi nakon toga od njih tražili prosljeđivanje tih sredstava na inozemne račune putem Western Uniona, Moneygrama ili sličnih platnih servisa.

Elektroničkom komunikacijom, od građana se uglavnom traže informacije o radnim vremenima banaka i drugih financijskih ustanova te ostali podaci od koristi za što efikasniji i što brži novčani transfer te im naposljetku i dostavljaju listu primatelja u inozemstvu na čije se ime navedeni novac po zaprimanju treba proslijediti. Također, građanima se za obavljene transakcije nudi i određeni iznos provizije kao naknada za odrađeni posao, odnosno prosljeđivanje novca.

Policija upozorava građane da budu oprezni i da ne nasjedaju na primamljive oglase za naizgled lagan posao kako ne bi postali žrtvama prijevare, a u konačnici time i sudjelovali u počinjenju kaznenog djela.

>> Naručio PlayStation, a dobio tri kilograma krumpira

>> Uzeo bi kaparu za traktor, a od traktora na kraju ništa

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:39 02.05.2014.

Hm, koliko bedast trebaš biti da bi uzeo novac koji ti nudi čovjek kojeg nikad u životu nisi vidio, a da od tebe traži da ga "opereš" šaljući ga nekom drugom, kog isto tako u životu nikad nisi vidio.

LU
lutomirski
11:49 02.05.2014.

najveca prevara je ta sto vlada siri, godinama obecavaju da ce biti radnih mjesta,sire neke savjete nepotrebne, ali od radnih mjetsa ni traga ni glasa...

KU
kum002
11:29 02.05.2014.

hahahaha eva ja ga pozivam da mi uplati vecu svotu na racun pa cu ga ja proslijediti dalje ,da vidimo kak ce zavrsiti ajmo prevaranti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije