Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Općinsko državno odvjetništvo uručilo prekršajni nalog bivšem ministru Crnoji

Tijekom provedenog postupka utvrđeno je i kako bivši ministar branitelja nije postupio sukladno ugovornim obvezama iz Ugovora o stambenom kreditu kao i Ugovora o ustupanju građevinskog zemljišta, no to ne predstavlja kazneno djelo.
13. lipnja 2016. u 17:38 56 komentara 2230 prikaza
Mijo Crnoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad bivšim ministrom Mijom Crnojom utvrdilo je da je Crnoja ispunjavao sve formalne uvjete za dobivanje stambenog kredita kao i ustup građevinskog zemljišta za izgradnju obiteljske kuće na području grada Samobora.

Mijo Crnoja gradna 85g Crnoja promijenio prebivalište: Ne živi više u daščari 22.01.2016., Zagreb - Mandatar Tihomir Oreskovic na drugoj sjednici 8. saziva Hrvatskog sabora predstavio program Vlade i njezine clanove te od zastupnika zatrazio da mu iskazu povjerenje. Josip Djakic, Mijo Crnoja. Photo: Patrik Macek/PIXSELL Već 15 dana bez ministra Zbog slučaja Crnoja branitelji bježe od ministarske funkcije crnoja Državna revizija Nakon slučaja Crnoja, branitelji na udaru kontrole kako su trošili namjenske kredite!

Tijekom provedenog postupka  utvrđeno je i kako bivši ministar branitelja nije postupio sukladno ugovornim obvezama iz Ugovora o stambenom kreditu kao i Ugovora o ustupanju građevinskog zemljišta, no to ne predstavlja kazneno djelo, stoji u priopćenju na stranici DORH-a. 

Zbog kršenja  navedenih ugovornih obveza ugovorne strane (Ministarstvo branitelja, Grad Samobor i Hrvatska poštanska banka) mogu pokrenuti  postupke u cilju raskida navedenih ugovora i povrata danih sredstava.

Budući da je tijekom istraživanja utvrđeno počinjenje prekršaja iz članka 16. stavak 1. točka 4. u svezi čl. 10. st. 1. Zakona o prebivalištu; a vezano za neistinitu prijavu okrivljenikova prebivališta na adresi u Samoboru, Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je 10. lipnja 2016. uručilo okrivljenom Crnoji obavezni prekršajni nalog na koji on ima pravo prigovora.

>>Policija izašla na teren uvjeriti se da Crnoja ne živi u daščari

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • Deleted user:

    Pola hrvatske je prijavljeno na krivoj adresi a političari mislim svi

  • Deleted user:

    a hoce li nas vrli Dorh ispitati dokumente sa popisom pljackas ove zemlje sto kolaju internetom .....bave se ovdje sa sitnim kokosarenjem...

  • anonimus00:

    6 mjeseci im je trebalo da utvrde da Crni ne stanuje u onoj supi.jepote kakva drzava u pm!