Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog lažnog prebivališta

Općinsko državno odvjetništvo uručilo prekršajni nalog bivšem ministru Crnoji

Mijo Crnoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
13.06.2016.
u 17:38

Tijekom provedenog postupka utvrđeno je i kako bivši ministar branitelja nije postupio sukladno ugovornim obvezama iz Ugovora o stambenom kreditu kao i Ugovora o ustupanju građevinskog zemljišta, no to ne predstavlja kazneno djelo.

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad bivšim ministrom Mijom Crnojom utvrdilo je da je Crnoja ispunjavao sve formalne uvjete za dobivanje stambenog kredita kao i ustup građevinskog zemljišta za izgradnju obiteljske kuće na području grada Samobora.

Tijekom provedenog postupka  utvrđeno je i kako bivši ministar branitelja nije postupio sukladno ugovornim obvezama iz Ugovora o stambenom kreditu kao i Ugovora o ustupanju građevinskog zemljišta, no to ne predstavlja kazneno djelo, stoji u priopćenju na stranici DORH-a. 

Zbog kršenja  navedenih ugovornih obveza ugovorne strane (Ministarstvo branitelja, Grad Samobor i Hrvatska poštanska banka) mogu pokrenuti  postupke u cilju raskida navedenih ugovora i povrata danih sredstava.

Budući da je tijekom istraživanja utvrđeno počinjenje prekršaja iz članka 16. stavak 1. točka 4. u svezi čl. 10. st. 1. Zakona o prebivalištu; a vezano za neistinitu prijavu okrivljenikova prebivališta na adresi u Samoboru, Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu je 10. lipnja 2016. uručilo okrivljenom Crnoji obavezni prekršajni nalog na koji on ima pravo prigovora.

>>Policija izašla na teren uvjeriti se da Crnoja ne živi u daščari

Komentara 56

DU
Deleted user
18:00 13.06.2016.

Pola hrvatske je prijavljeno na krivoj adresi a političari mislim svi

DU
Deleted user
17:59 13.06.2016.

a hoce li nas vrli Dorh ispitati dokumente sa popisom pljackas ove zemlje sto kolaju internetom .....bave se ovdje sa sitnim kokosarenjem...

AN
anonimus00
18:55 13.06.2016.

6 mjeseci im je trebalo da utvrde da Crni ne stanuje u onoj supi.jepote kakva drzava u pm!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije