Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportske igre mladih

Oko 1500 mladih bori se za mjesto pod suncem u splitskom finalu

igre mladih (1)
Foto: Damir Špehar
1/5
19.07.2011.
u 17:05

Ovogodišnje INA Sportske igre mladih okupljaju rekordnih 80.000 sudionika, a prvi su se put uključili i osnovnoškolci iz BiH, čime se organizatori primiču cilju – okupljanju mladih iz cijele Europe

U SRC-u Kukavica u Velikoj Pisanici pokraj Bjelovara svečano je otvorena dvodnevna završnica Regionalnih natjecanja INA Sportskih igara mladih, koja okuplja oko 1500 osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz devet kontinentalnih županija. S glavnim ciljem manifestacije sport i zabava bez poroka mladi će se ogledati u deset sportskih disciplina, rukometu, nogometu, odbojci, tenisu, odbojci na pijesku, stolnom tenisu, uličnoj košarci, badmintonu, šahu i graničaru.

Ulaznica za Split

– Najuspješnije očekuje plasman na velikom finalu u Splitu koje će se održati u kolovozu, a koje će za njih ujedno biti i nagradno ljetovanje – istaknuo je Stanko Štimac, koordinator natjecanja Regije Istok INA SIM-a. Inače, ovaj hvalevrijedan projekt, koji postaje sve popularniji među školarcima, začet je prije 15 godina.

– Kroz Igre prošlo je više od 400.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske. Bez obzira što su oni dolazili i odlazili, i s novim generacijama Sportske igre mladih ostale su vjerne prvobitnoj zadaći, omogućiti djeci zabavno ljeto ispunjeno sportskim sadržajima kroz već dobro poznati slogan "Živimo život bez droge, jer droga uzima život" – istaknula je Tamara Grgin, voditeljica ureda predsjednika INA SIM-a.

Ambasador David Beckham

Sjajno osmišljen koncept svake godine privlači sve veći broj sudionika, a ove ih je godine uključen rekordan broj, čak 80.000.

– Igre se po prvi put održavaju u Bosni i Hercegovini za osnovnoškolske uzraste, tako da polako, ali sigurno od našeg sanjanog kročimo prema oživotvorenju projekta da ne ostane samo najljepša sportska priča u Hrvatskoj nego da to postane i u cijeloj Europi – napominje Željka Jurleta, glasnogovornica INA SIM-a. Dodaje da tome u prilog ide i spoznaja da ovaj projekt svesrdno podupiru svjetska imena iz sporta, gospodarstva i politike, poput Slavena Bilića, Predraga Mijatovića, Wilfreda Martensa, ali i Davida Beckhama te mnogih drugih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije