Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR ZASTUPNICI

'Odbacujemo neistinite optužbe o nestručnom radu liječnika i osoblja KBC Split'

KBC Split
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/5
12.11.2018.
u 16:42

Nastojimo svaku neugodnost otkloniti i za svoj rad svakoga dana primamo mnogobrojne pohvale građana, poručio je Meštrović u priopćenju.

Komentirajući pritužbu Mostove saborske zastupnice Ivane Lesandrić Ninčević na rad KBC-a Split u "aferi kiretaža", ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović u ponedjeljak je ustvrdio kako svi djelatnici bolnice "savjesno i požrtvovno rade najbolje za svoje bolesnike i nastoje njihov boravak u bolnici učiniti što ugodnijim".

Nastojimo svaku neugodnost otkloniti i za svoj rad svakoga dana primamo mnogobrojne pohvale građana, poručio je Meštrović u priopćenju.

Napominje kako su za pritužbu Ninčević Lesandrić (da su joj radili kiretažu bez anestezije) doznali iz medija, i to osam mjeseci nakon samog događaja.

Zastupnica u Saboru šokirala osobnim priznanjem

Na temelju objavljenih tvrdnji odmah su zatražili očitovanje Povjerenstva za unutarnji nadzor KBC Split, dok je Ministarstvo zdravstva u splitsku i druge bolnice uputilo zdravstvenu inspekciju kako bi istražila tu i druge pritužbe.

Meštrović Podsjeća da su povjerenstvo splitske bolnice i inspekcija Ministarstva zdravstva završili svoj rad ustvrdivši da su liječnici i osoblje Klinike za ženske bolesti i porode KBC Split radili sukladno pravilima medicinske struke.

"Štiteći čast naših stručnjaka i visoku kvalitetu zdravstvene skrbi, odbacujemo neistinite optužbe o nestručnom radu liječnika i osoblja KBC Split. Dapače, KBC Split snažno podržava svoje djelatnike u njihovom odgovornom radu, a osobito u izazovnim situacijama hitnih intervencija u kojima se spašavaju životi, a koji zahtijevaju puno znanja, vještine i pribranosti", navodi se u priopćenju.

Meštrović također poručuje da su svjesni odgovornosti svojih djelatnika za pružanje najbolje zdravstvene zaštite svim građanima, a na tome će i dalje ustrajno i savjesno raditi.

Komentara 15

DU
Deleted user
18:52 12.11.2018.

Ova iz mosta s...od dosade dr i medicinsko i ino osoblje spasilo je i pomoglo tisucama i tisucama pacijenata..ona se nasla ..eto umrla je zbog nestrucnosti a sa medvjedom bi se pohrvala koliko je slaba..

ST
stefj
18:41 12.11.2018.

Ne znam sad što se tiče same kvalitete, no znam što se meni desilo nedavno na hitnoj - na računu sam dobio da su mi radili svašta nešto, a pola toga nisu. Npr. napisali su da su radili ultrazvuk srca, a ni blizu ultrazvuka nisam bio, išao sam radi rane na nozi...

ZJ
zvonko.jaksic
12:49 26.01.2020.

Zavrsio na hitnoj KBC Split, vrhunska usluga, pomoc, rjesenje alergijskog problema koji nisam 20 god. rijesio u Njemackoj, Dr. Kovacic i njegov tim na svjetskoj razini, zu minimalne uvjete i sve poteskoce naseg zdravstva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije