Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Obitelj ostavila pse koji su od gladi pojeli najslabijeg u čoporu

Psi su spašeni zahvaljujući intervenciji volontera koji su najavili prijavu vlasnice zbog kaznenog djela napuštanja životinja
07. veljače 2020. u 12:23 9 komentara 4649 prikaza
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

Još jednu tužnu priču grubog zanemarivanja pasa koji su od gladi doslovno pojeli najslabijeg u čoporu objavila je Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja Vita. Naime, u kući u Velikom Trgovišću peteročlana obitelj držala je nekoliko pasa i štenaca u nastambi punoj gnoja. 

lanac dobrote Dumovec i Zagrepčani spasili udrugu Šapa u srcu: Skupili čak 750 kila hrane

Supružnici i troje djece nisu plaćali nikakvu stanarinu te su jedino morali plaćati režije, ali kako nisu ispunili ni taj uvjet morali su iseliti iz kuće. Psi su spašeni zahvaljujući intervenciji volontera koji su najavili prijavu vlasnice zbog kaznenog djela napuštanja životinja.

-  Pojeli su mu utrobu, glavu, organe jer su do vraga bili su GLADNI - napisala je u objavi Vedrana koja je prijavila cijeli slučaj općini. Iako je napisala da je intervencija potrebna odmah, iz općine su javili da će reagirati, ali ne i kada. 

Psi se sada nalaze u skloništu, a prema riječima Vedrane, nisu u najboljem stanju te su neuhranjeni, ali im je psiha koliko toliko u redu. 

Maja Sertić s udomljenim psima koje je spasila iz azila u Puli Maja velikog srca U spomen na Maru u 12 dana našla dom za sve pse iz pulskog skloništa

 

- Zašto se je čekalo jutros od 7 sati i da na kraju opet volonteri potroše svoje vrijeme i moraju imati želudac i psihu da ovo proživljavaju. Gdje su nestale prijave za dotičnu gospođu, a utvrđeno je da je sve u redu???? Ovim putem se zahvaljujem prvenstveno voditeljici skloništa koja je izašla na teren u 20h, jer naravno općina nije to mogla odraditi u jutarnjim satima - zaključila je Vedrana kojoj je dosta da ponovno radi tuđi posao.

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • ljiljana.rajher:

    Ne znam u kojem vi svijetu živite točno, ali u ovom u RH u 21 stoljeću koji se zove i civilizacija - ovo nije priroda nego je kažnjivo zakonom. Točnije čl 205 KZ RH. Ove spodobe, ako vam ništa drugo ... prikaži još!o nije važno odgajaju 3 djece.

  • Neonacionalist:

    Prirodna selekcija, najslabije karike otpadaju .

  • zlatan456:

    Za one koji ne znaju ništa osim betona i urbanog kvazi-života, to je priroda. Dobro došli u svijet.