Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNA OVCA U OBITELJI Zvijezdi afričkog slama šesteroznamenkasti ugovor

Obamin polubrat piše biografiju

15.06.2009.
u 18:44

(Ne)slavni polubrat američkog predsjednika Baracka Obame, George Hussein Onyango Obama – koji živi u slamu u Nairobiju, a u rujnu 2008. godine osvanuo je u elitnom časopisu Vanity Fair te je potom naslovnice novina ponovno osvojio jer je uhićen zbog posjedovanja marihuane – izdat će knjigu o svom životu.

Hoće li se izdavaču Simonu&Schusteru memoari isplatiti kao i izdavaču “Odvažnosti nade” starijeg brata Baracka, javnost će ocijeniti u siječnju 2010. kad knjiga izlazi. Dvadesetsedmogodišnji George Hussein Onyango i američki predsjednik imaju istoga oca, a George je mlađi 20 godina i svojega brata nije upoznao kao dijete, no njemu zapravo može zahvaliti na ugovoru za memoare.

Knjigu radnog naslova “Domovina” najmlađi sin Obamina oca napisat će zajedno s novinarom Damienom Lewisom, a govorit će o tome kako je kao siromašni tinejdžer upao u kriminal, kako se posvetio dobrotvornom radu, organiziranju zajednice – što je strast koju dijeli s američkim predsjednikom – te angažmanu za siromašne s kojima se tako snažno poistovjetio da je odlučio živjeti među njima.

Vlasnik izdavačke kuće David Rosenthal kazao je da bi priča bila dirljiva i inspirativna sve i kad ne bi bila riječ o polubratu američkog predsjednika te dodao da je posrijedi prava lekcija iz preživljavanja, nesebičnosti i hrabrosti. Financijski detalji ugovora između pisca i izdavača nisu objavljeni, no anonimni izvori AP-a navode da je riječ o šesteroznamenkastoj svoti.

Uz najuspješnijeg, Baracka, knjige pišu ili su ih već izdali i brojni drugi članovi njegove obitelji, uključujući polusestru Mayu Soetoro-Ng, šurjaka Craiga Robinsona i Obaminu pokojnu majku Stanley Ann Dunham Stanley čiju doktorsku disertaciju upravo izdaje Duke University Press. Knjige Baracka Obame “Odvažnost nade” i “Snovi moga oca” prodane su u milijunskoj nakladi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije