Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poticanje odgode umirovljenja

Novi zakon: Za rad do 70 godina mirovina viša 27%, ali otkaz bez otpremnine

30.09.2022.
u 06:31

Uz rad na izdvojenome mjestu rada, koji je i dosad bio definiran kao rad od kuće ili rad iz drugoga prostora koji nije prostor poslodavca, uvodi se i novi pojam rada na daljinu, koji podrazumijeva rad koji se uvijek obavlja putem informacijske komunikacijske tehnologije, a radnik sam određuje mjesto rada, koje je promjenjivo

Komentara 45

Avatar Zavratnica
Zavratnica
07:37 30.09.2022.

Bolesnna ideja HDZa. Toliki doprinosi za mirovinsko,a sve rade da mirovine nema. Žele duže uplaćivanje doprinosa i manje godina isplate mirovina. Treba ukinuti obvezne mirovinske doprinose.

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
07:07 30.09.2022.

Tko će zapošljavati nekog s 70 osim javne ustanove kao sveučilište Borasa? Pa ne zapošljavaju ni s 50. Bit će kao s poticajima za povratak u Hrvatsku ili s poticajima za spajanje općina. Potpun promašaj i učinak 0 bodova.

ŽU
ŽutiMrav
07:36 30.09.2022.

Umjesto otpremnine dobiti će uputnice za tretman u krematoriju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?