Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDA I NA KONVENCIJI

Nova SDP-ova uzdanica Siniša Hajdaš Dončić bivši je član HDZ-a

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
25.02.2014.
u 17:00

Hajdaš Dončić slovi za modernog i pomalo nekonvencionalnog političara

Siniša Hajdaš Dončić nova je uzdanica premijera Zorana Milanovića, što je potvrđeno i na konvenciji SDP-a održanoj prošlog vikenda, na kojoj je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture jedini od ministara dobio priliku održati govor.

Rezervni ministar

A Hajdaš Dončić slučajno je postao ministar, nakon što se iz Vlade morao povući Zlatko Komadina koji se i nije baš najbolje snašao u ministarskoj fotelji. Milanović je rezervnog ministra prometa našao u Zagorju, točnije u Zaboku, odnosno Krapini. Ondje je Hajdaš Dončić bio župan krapinsko-zagorski, a kad je ušao u Vladu u proljeće 2012. godine, bio je njen najmlađi član. Tu mu je titulu nakon nekoliko mjeseci oteo Mihael Zmajlović zauzimajući fotelju ministra zaštite okoliša.

Hajdaš je u Vladi u najboljim odnosima, pa i prijateljskim upravo sa Zmajlovićem, s kojim igra badminton, roštilja te gušta u vinu. A došavši u Vladu, Hajdaš se uhvatio golema resora o kojem baš i nije znao puno. No mnogi će reći da se uhvatio u koštac sa svim tim problemima i da je polako počeo hvatati konce, no upitno je koliko je uspješno počeo rješavati te probleme.

Hajdaš Dončić slovi za modernog i pomalo nekonvencionalnog političara. Taj uskoro 40-godišnjak tako je svom prezimenu nakon ženidbe dodao i suprugino prezime, priznao je da je probao marihuanu, ima tetovažu...

Voli se nekonvencionalno izražavati pa često u javnim govorima i nastupima koristi engleske riječi, a na pitanja ponekad zna odgovoriti i stihom iz neke rock-pjesme.

Osim toga, uložio je dosta truda i vremena u svoje obrazovanje.

Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao nedugo nakon što je postao ministar na splitskom Ekonomskom fakultetu, i to na temu turističkih klastera. Svoja znanja, pa i ona o lobiranju, još je usavršavao i u SAD-u, Bugarskoj i Slovačkoj.

Nacionalni zanos

Politike se latio 2004. godine, i to onako sramežljivo, preko članstva u SDP-ovu Savjetu za gospodarstvo. Član te stanke postao je 2005. godine. No sadašnja uzdanica SDP-a bila je i član HDZ-a. Iako neki kažu da je u toj stranci bio 15 godina i da je bio aktivan član, on tvrdi da ga je u HDZ u trenutku nacionalnog zanosa učlanio otac kao 15-godišnjaka. Navodno je odluka pala na HDZ jer je na štandu HSLS-a bila prevelika gužva. U HDZ-u je tad završila cijela njegova obitelj. No Hajdaš Dončić tvrdi da nikad nije bio aktivan član te stranke. Po ulasku u SDP politička karijera rapidno mu napreduje pa tako 2007. godine postaje član Glavnog odbora te stranke, 2009. godine postaje župan, a 2011. godine zastupnik u Saboru, ali s mandatom u mirovanju.

Stranačka garda Zorana Milanovića – evo na koga premijer računa

Komentara 85

NV
novo vriijeme
17:10 25.02.2014.

Jel mi tata ostao u HDZ-u za svaki slučaj, ako sin u SDP izgubi izbore. Tako daim uvijek bude dobro.

Avatar Florida_manatee
Florida_manatee
17:39 25.02.2014.

Kud Zoka oko on skokom. Di ces bolje uzdanice. A jebem ja svima mater koji zavrsavaju faks i doktoriraju i sve to kad su ujedno i ministri u vladi.

DU
Deleted user
17:04 25.02.2014.

Ako pod "nekonvencionalno" smatramo "kretenizam", onda je Doncic zaista nekonvencionalan!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije