Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTAPANJE Tijelo je pronađeno pokraj plaže Tunjarica

Nestali ribar nakon pet dana pronađen mrtav

02.11.2008.
u 10:31

Peti dan potrage u moru ispred Posedarja pronađeno je na dubini od dva i pol metra tijelo Zorana Ćirka.

Olujno jugo
Ovaj 48-godišnji ribar iz Posedarja isplovio je malim gumenjakom, dužine 2,9 metara, u utorak na večer, a nakon što se cijelu noć nije vratio kući, o nestanku je policiju izvijestio njegov brat Ratko. Crne slutnje pojavile su se kod obitelji i prijatelja i prije nego što je već sljedećeg dana pronađen gumenjak u moru ispred plaže Tunjarica.

Naime, tog je utorka Zoran Ćirak otišao, nakon druženja s prijateljima u obližnjem kafiću, na more namjeravajući loviti lignje, i to po gotovo olujnom jugu. Sva odgovaranja njegovih prijatelja da ne ide u ribolov po nevremenu na žalost nisu urodila plodom, a da se dogodilo najgore, gotovo

je postalo jasno nakon što je dan poslije nestanka uz gumenjak pronađena i kapa Zorana Ćirka.

Opsežna pretraga
Uz to izvanbrodski motor, jačine pet konjskih snaga, bio je, kako smo doznali, postavljen tako da se moglo zaključiti kako je u vrijeme najvjerojatnijeg pada Zorana Ćirka s broda motor i dalje radio. Stoga se pretpostavljalo da je Zoran Ćirak pao s jurećega gumenjaka u more i utopio se.

Od srijede do danas ujutro trajala je opsežna potraga ronilaca, policije i mještana, a šire područje Novigradskog mora nadlijetali su avion i helikopter. Tijelo Zorana Ćirka pronađeno je danas ujutro malo prije deset sati. Pronašli su ga, kako doznajemo, prijatelji na dubini od dva i pol metra, gotovo na istom mjestu gdje je tri dana ranije pronađen gumenjak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije