Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak kampanje

Ne uzimajte životinje ako ćete ih napustiti!

Kampanja \'Obitelj na more, a pas na ulicu?\'
Prijatelji životinja
05.07.2011.
u 09:49

Udruga Prijatelji životinja i ove godine želi osvijestiti javnost o problemu napuštanja životinja te apeliraju na posvajanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje

– Bolje je ne uzimati životinju u svoj dom, ako niste spremni preuzeti doživotnu brigu o njoj – rekao je Mario Valentić koji je ove godine sa svojom suprugom Mirnom Maras zaštitno lice kampanje ''Obitelj na more, a pas na ulicu?''

Udruga Prijatelji životinja, u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, i ove godine nastavlja kampanju želeći osvijestiti javnosti o problemu napuštanja životinja te apeliraju na posvajanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje.

Nažalost, svakog ljeta uoči odlaska na godišnje odmore povećava se broj napuštenih životinja koje lutaju ulicama. Građani koji izbacuju dotadašnjeg člana obitelji na ulicu kako bi mogli nesmetano ljetovati i uživati u odmoru, pokazuju ovim nehumanim činom koliko su neodgovorni, ali pokazuju i nedostatak empatije i suosjećanja prema životinjama koje su u njih imale povjerenja te svoju odgovornost prebacuju na suosjećajne građane i pretrpana skloništa za napuštene životinje.

Nakon Marka Tolje, Franke Batelić, Gale Svilan, Anđele Ramljak, Tatjane Jurić, Nikoline Pišek i Maje Vučić, ove godine kampanji ''Obitelj na more, a pas na ulicu?'' pridružio se bračni par Valentić, koji zajedno sa štićenicima skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu, psom Bodom i mačkom Žabicom, pozivaju građane da ne napuštaju životinje.

Više informacija o kampanji i problemu napuštanja životinja te popis hotela za pse, popis hotela koji primaju pse i oglasnik za privremeno čuvanje mogu se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr.

Komentara 3

LO
lojtra
10:52 05.07.2011.

Apelirati na ljude i savjest je samo djelomično uspješna metoda. Daleko bi učinkovitije bilo donijeti zakon o zabrani prodaje nečipiranih životinja pa da se vlasnici mogu uvijek identificirati i snositi troškove svoje neodgovornosti.

DU
Deleted user
11:10 05.07.2011.

Nastavak kampanje \'\'Obitelj na more, a pas na ulicu?\'\' Opet uzaludna kampanja u društvu koje ne poštuje ljude iz svoje okoline. A sa ovom kao i ostalim kampanja gdje se poziva na poštivanje nekoga su propale u samom početku jerr se država i pojedinci odnose prema ljudima baš kao da su psi koje možeš šutnuti na ulicu i nikom ništa.

BK
B Kosa
12:30 05.07.2011.

To se upravo dogada sto vi apelujete da ljudi nerade Zivotinje uzimaju osobe mentalno bolesne koje se nemogu briniti o sebi ni djeci nemogu kupiti sebi cigareta ni djeci mlijeka Roditelji nabave djeci zivotinju da im ispune zelju djeca nece hraniti ni cistiti i brzo se nasite i vozi psa i macku 10 km od kuce i znam takvi slucajeva pas se vratijo 15 km kuci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije