Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDJELJNI VEČERNJI

"Ne bi ti stopirala da si udana. Sve je meni jasno. K'o dva i dva"

stop
Marko Prpić/PIXSELL
02.07.2011.
u 20:03

Palac se u kraju u kojemu su nestale tri prekrasne djevojke podiže iz nužde: autobusi prolaze frekvencijom kojom su Divljim Zapadom prolazile diližanse...

Teško se oteti dojmu da mi ovo nije trebalo, ali povratak više nije moguć. Da me je barem netko na to nije prisilio, ali nije, poslala sam se sama. Tijekom lova po Bosni na Dragana Paravinju, stvar je u nekom trenutku postala osobna. Da li pri pogledu na njegovo lice i opskurnu pojavu, od koje me, u trenutku njegova uhićenja dijelilo samo nekoliko metara, ne znam. Ili onda dok sam, u sablasnoj tišini drvarnice kraj napuštene kuće u Donjim Srđevićima gdje je uhićen, prevrtala prazne vrećice s kavom i konzerve od mesnog doručka, koje je žvakao samo dan ranije. Ako se navodi monstruma pokažu točnim i ako je doista lišio života 17-godišnju djevojku, zar je moguće da je to lice posljednje što je ikada vidjela? Što joj je prolazilo glavom dok je u kabini njegova kamiona odvezena u nepoznato? Ili je svaku misao preplavio, blokirao strah? Možda saznam uskoro. Sigurno je samo jedno: da se Anđela Bešlić i Kristina Šušnjara s ovih prašnjavih cesta nikad nisu vratile kući.  

Otkad Antonije nema, čikolski most djeluje sablasno. Upravo sa ovoga mjesta gubi joj se svaki trag. Ruka mi je otežala, jedva ju podižem. Nisam još spremna. Spuštam ruku i vrtim se u krug, zbunjujući kibicere iz obližnjeg birca. Drugi sam put odlučnija pa se odmah zaustavlja prvi auto koji nailazi, srebrna Škoda Roomster. Pitam ide li u smjeru Splita, ja bih do Muća. Kima glavom potvrdno, ulazim.  

– Ti stopiraš unatoč onom o čemu bruji cijela država – podvikne muškarac srednjih godina. Govori kako zadnjih dana stopera nema ni za lijek i ne prestaje se čuditi prizoru. Ne usuđujem ga se pogledati, tek povremeno u retrovizoru uhvatim njegov pogled. Sliježem ramenima.  

– Nemam nekog izbora – velim. – Pa tu ti je Antonija stopirala, točno tu gdje sam te pokupio. Bože dragi, svašta – uzdiše i odmah se raspituje tko sam, odakle sam, kuda idem, čija sam...

Što je sve stopirajući doživjela Večernjakova reporterka pročitajte u Nedjeljnom Večernjem listu.

Komentara 28

BR
brainiac
21:12 02.07.2011.

Jel to tzv. \"investigative journalism\"?

Avatar patkovic
patkovic
22:07 02.07.2011.

izgleda je ko da je još čem, mogla je nabrljat

HE
hellbani
20:55 02.07.2011.

evo ., trcim kupit vecernjak XD ... ups... rade idem kupit kilu brasna., i spec si 2 kruha... bolje 2 doma nego 1 u pekari :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije