Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.10.2014. u 12:00

Bio novac na ovome ili onome računu, sustav će i dalje godišnje stvarati dvije milijarde kuna duga, liječnici će bježati van, pacijenti neće biti zadovoljni

Izdvajanje HZZO-a iz državne riznice nametnulo se kao prioritetan problem zdravstvenog sustava premda postoje deseci drugih problema u zdravstvu koje je važnije i prioritetnije riješiti. Ministar Varga uz njega je vezao svoju političku karijeru, za koju se ne može reći da nije strelovita, ali malo kome je jasno što se time može kvalitativno dobiti.

Bio novac na ovome ili onome računu, sustav će i dalje godišnje stvarati dvije milijarde kuna duga, liječnici će bježati van, pacijenti neće biti zadovoljni. Dvadeset dvije milijarde zdravstvenih kuna javni je novac, i nije nevažno nalazi li se u proračunu države ili se slijeva na račun komercijalne banke. Ako država mora svake ili svake druge godine sanirati javne bolnice i svim građanima osigurati zdravstvenu zaštitu, onda je bolje da se javni prihodi slijevaju na jedan račun.

Ako već ima prostora da prikupljeni novac stoji na nekom računu deset ili petnaest dana prije nego što se plati obveza, a sudeći po borbi gdje će on biti ima, logično je da taj račun bude u državnoj riznici, gdje je kontrola njegova trošenje bitno veća.

>>Zaključak sastanka Lalovac - Varga: Izlazak HZZO-a dobar projekt za bolja vremena

>>Grčić o izlasku HZZO-a iz riznice: Već imamo zakon koji regulira to pitanje

Komentara 5

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
15:40 18.10.2014.

...ostanak u riznici... i još veća konotrola u MIZ, HZZO i ustanovama... dvostruki potpis na svaku trasakciju... tako da se više ne mogu dogoditi sobe od 1.200.000 kn, PR agencije, ured s 10 PR, vlastite udruge dužnosnika, radnica samo za koja organiziranje skijanja i druge zabave... tečajevi jezika... 2.000.000 kn za školovanja - bez kriterija i natječaja... samopromcija u dnevnoj štampi i na kiwi... vanjski odvjetnici... oblaci...

MJ
markezic.joso
13:25 18.10.2014.

Što bi htio ministar Varga, uzeti novac da bude jači nego svi članovi vlade i slično a onda će po običnim ljudima, podići participaciju, maknuti ljekove sa liste i slično.

NI
niks100
14:02 18.10.2014.

Koliko vidim tu kontrole nema a nema ni transparentnosti koja bi trebala biti najjaca kontrola nad trosenjem naseg novca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije