Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTALA U SRBIJI

MUP se oglasio o Danki (2): Informacije o djevojčici možete dojaviti i hrvatskoj policiji

Malena Danka (2)
Foto: Facebook
1/18
03.04.2024.
u 16:45

Kako djevojčica još uvijek nije pronađena, policija Srbije je zamolila za pomoć sve koji znaju bilo što o njoj, njenom mogućem kretanju ili okolnostima nestanka, izvijestio je MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je danas popodne kako se informacije o dvogodišnjoj djevojčici Danki nestaloj u Srbiji mogu dojaviti i hrvatskoj policiji. Djevojčica je nestala u naselju Banjsko Polje u gradu Boru u Srbiji u utorak, 26. ožujka. 

"Ako imate bilo kakve informacije o njenom nestanku, možete ih dojaviti i hrvatskoj policiji na brojeve telefona 01/3788-754 ili 192", naveo je MUP. Kako se podsjeća, djevojčica je visoka 85 centimetara, ima smeđu kosu i oči. U trenutku nestanka na sebi je imala maslinastozelenu jaknu, ljubičaste hlače i crne tenisice.

"Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske pruža potporu Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije u potrazi za nestalom dvogodišnjom djevojčicom aktiviranjem njenog profila u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Policija Republike Srbije je 26. ožujka prvi put aktivirala sustav PRONAĐI ME (Amber Alert), sustav namijenjen hitnom javnom informiranju u slučaju nestalih maloljetnika. Kako djevojčica još uvijek nije pronađena, policija Srbije je zamolila za pomoć sve koji znaju bilo što o njoj, njenom mogućem kretanju ili okolnostima nestanka", izvijestio je MUP te dodao kako su informacije o nestaloj djevojčici dostupne i na web stranici Interpola.

GALERIJA U potrazi za Dankom (2) pretraženi tunel, podzemni kanali i okna

Malena Danka (2)
1/15

Podsjetimo, potraga za nestalom djevojčicom ušla je u deveti dan. Kako pišu srbijanski mediji, istraga ide u dva kraka - jedan je pretraga u naselju gdje je nestala, drugi je istraga snimke iz Beča. Naime, bečka policija zatražila je objavu fotografija žena i djevojčice koje su uočene na tramvajskoj stanici u Beču zbog sumnje da se radi o nestaloj djevojčici Danki. U priopćenju koje su objavili naveli su kako je rodbina pretpostavila da je riječ o nestaloj djevojčici pa su zatražili objavu fotografija sa snimke te pomoć građana u pronalasku žena.

Naveli su kako je jedan muškarac koji je srpski državljanin s austrijskom adresom oko 20 sati bio u prvom bečkom okrugu kada je na tramvajskoj stanici "Schottenring" naišao na malo dijete u pratnji dviju odraslih žena. Budući da je uočio sličnost između djevojčice i dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, snimio je video. To je stavio na raspolaganje vlastima radi daljnje istrage.

Tijek događaja možete pratiti OVDJE.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije