Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.09.2014. u 14:00

Reporter Bago nije uspio svoju mimiku staviti u okvire uobičajenog ponašanja kad govori za Dnevnik, a neuobičajeni susret Šeksa i P. Grbina zabilježila je kamera RTL TV-a u saborskom hodniku

Dnevnik 3

Nedjelja, HRT 1, 22.31

Urednica Tina Šimurina pristojno je i kulturno rekla da je ovo posljednji Dnevnik 3. U cijeloj njenoj karijeri u „Dnevniku 3“ ovo joj je bila najbolje izgovorena rečenica, jedna od rijetkih u kojoj njeno nepotrebno emotivno stanje (lažna veselost) nije bilo uočljivije od važnosti vijesti. Je li emisija ukinuta zbog cenzure i kolegijalne zavisti – kako bi se uoči kampanje moglo lakše kontrolirati informativne emisije, a i konkurencija unutar HTV-a nije pomogla preživljavanju emisije, ne zna se. Urednici smatraju da je zbog Četvrtog programa koji emitira vijesti svakog sata, a uvedeno je i „Otvoreno“, Dnevnik 3 postao suvišan. Na ideju da se Dnevnik 3 preseli na Četvrti program nitko nije neprijateljski reagirao. Uostalom, i Otvoreno je bilo ukinuto, pa je vraćeno.

VIJENAC

RTL DANAS

Ponedjeljak, RTL TV 18.30

Dvojica snimanih nisu bili svjesni da ih se snima, bar se nadamo da nisu. U saborskom hodniku sreću se Vladimir Šeks i Peđa Grbin, pa će g. Šeks njemu: „Pozorno sam pratio vaše izlaganje. Bili ste izvrsni.“ Već godinama je, ne u pozitivnom smislu, smiješno sve što kaže uvaženi g. Šeks, pa je tako bilo i ovaj put. Zatečen priznanjem iz oporbene stranke, zastupnik P. Grbin, kao što bi rekli u njegovoj stranci, uložio je dodatni napor, progunđao nešto nerazgovijetno i otišao. Njegova ne sasvim artikulirana reakcija mogla je značiti i hvala i marš, ali ne sumnjamo u to da je g. Šeksu, kao i cijeloj njegovoj stranci, bilo drago čuti kako se govornik Grbin na sjednici saborskog odbora zgranuo nad referendumom Željke Markić. RTL TV zadužio je hrvatsku javnost ovom malom snimkom nesputane ljubavi dvojice hrvatskih muževa ujedinjenih u strahu od masovnog prihvaćanja referenduma koji bi ih obojicu mogao otjerati iz Sabora.

DVA VIJENCA

VIJESTI IZ KULTURE

Utorak, HRT 1, 23.36

Bile su samo tri vijesti, ali ni te tri nisu bile u pravom redoslijedu. Kao treće, umjesto prve, objavljene su novosti o dugogodišnjim arheološkim istraživanjima u središtu Virovitice. Nemoguće je da je takvo što bilo kome, osim uredničkom osoblju državne televizije, manje važno od, pogodite čega: od premijere Schillerovih „Razbojnika“ u zagrebačkom HNK. Kritičarka Nataša Govedić bila je ogorčena načinom na koji je režiser Vito Taufer osuvremenio klasičan tekst, glumac Bojan Navojec glumio je u dvije uloge i bio svjestan dvostruke odgovornosti – ukratko: sav taj folklor ne zaslužuje ozbiljnu pažnju. Ni otvorenje izložbe Nikole Koydla, koji je ipak elita („doajen hrvatskog apstraktnog slikarstva“), nije smjelo biti iza nevažnog prvog mjesta jer slikar ne izlaže svaki dan, a o izložbi u Modernoj galeriji govorila je i ravnateljica Biserka Rauter Plančić koja također ne govori svaki dan.

KAKTUS

DNEVNIK

Srijeda, Nova TV, 19.15

Reporter Mislav Bago neko je vrijeme bio izuzetno koncentriran na to da ostane u okvirima uobičajenog ponašanja kad govori za Dnevnik. Sada je tom razdoblju kraj, jer uvaženi g. Bago već dvije večeri zaredom uzdiše na onaj svoj raniji dramatičan način. Njegova mimika možda je bila simptom putne groznice uoči važnog odlaska u Rovinj gdje ga je, koji dan poslije, kamera dnevnika Nove TV uhvatila u masi uglednih novinara i menadžera. Ako to nije putna groznica, nego Bagin povratak u staro stanje, isključivu odgovornost za cijeli ovaj retrogradni proces snosi sam Bago. Jer, gledatelji dnevnika Nove TV reagiraju pitanjem što je ovom čovjeku, umjesto da neopterećeno slušaju što im reporter ima reći.

KAKTUS

LABIRINT

Četvrtak, HRT 1, 20.58

Rijetko se na profesionalnoj televiziji mogu vidjeti reportaže u kojima dugo ne možete pogoditi o čemu je uopće riječ. Kad to shvatite, osjećate se gore, jer ni u jednom od pet priloga u „Labirintu“ nema suvisle priče, pa je jedini komentar bespomoćnog gledatelja neprepričljiv. Zadnja reportaža koja se zove „Krug života“ najavljena je kao noć s ekipom za transplantaciju, ali nije se poštovao vremenski okvir (noć), liječnike i sestre neodgovorno se mučilo izjavama koje nikome ne trebaju i ne bacaju nikakvo jasnije svjetlo na trud i umijeće liječnika zagrebačke Kliničke bolnice „Merkur“ (Zajčeva). U reportaži o Zdravku Mamiću nije se, od silnih izjava upućenih, stiglo ni do osnovnog: odakle tom čovjeku bogatstvo. Čestitamo na ponovljenom otkrivanju njegovih veza sa sucem Turudićem i još nekim osobama iz Županijskog suda, ali za ambiciju „Labirinta“ to je premalo.

KAKTUS

JAVNA STVAR

Petak, HRT 1, 19.00

U studiju javne TV zasjelo je dvoje javnih radnika i razgovor je potekao. Novinar Goran Rotim glumio je znatiželjnu javnost, a političarka Vesna Pusić pravila se da je uistinu dostojno i pravedno da na mjestu tajnika njene stranke i dalje bude notorni Srećko Ferenčak jer on ne istupa javno, pa nema veze što je u ponovljenom postupku osuđen zbog preprodaje zemljišta koje je trebalo služiti invalidima, a Ferenčak i drug preuzeli su ga i za višestruko veću cijenu prodali „Konzumu“. Na sadašnju presudu, svakome 14 mjeseci zatvora i zajednički povrat 4 milijuna kuna, optuženi će se ponovo žaliti Vrhovnom sudu, pa kako presuda ni ovaj put nije pravomoćna, gđa Pusić se, kao članica bivše Čačićeve stranke, blago iščuđavala Rotimovoj znatiželji. Beskorisna Rotimova „Javna stvar“, pokazalo se još jednom, služi isključivo privatnim interesima političara, a njima opet služe novinari jakog želuca koji na to pristaju.

KAKTUS

VIJESTI

Subota, HRT 4, 9.00

U Minsku je, javlja urednica Nika Vincetić, održan treći krug pregovora između ukrajinske vlade i separatista, ali bez rezultata, jer „obje strane tvrdoglavo ustraju u svojim idejama i njihovu provođenju“. Psihološko-pedagoška dijagnoza o tvrdoglavosti ponavljana je u sve široj varijanti svakog punog sata – do podneva. Ova hrabra i jako zastarjela formulacija, koja legitimno pravo države na teritorijalnu cjelovitost opisuje kao tvrdoglavost, potječe iz neustrašivog guščjeg pera g. Željka Raića. U liku i djelu voditeljice Marte Šimić Mrzlečki imamo i drugog ovotjednog prvaka u odgoju odraslih. U „Hrvatskoj uživo“ u petak popodne ona je na kraju razgovora s Draženom Vukovom Colićem osjetila paničnu potrebu da njegovu analizu izbora u Škotskoj popravi svojim uputama našim političarima da se ugledaju u Škote i budu tolerantni. Željko Raić i Marta M.Š. još nisu sasvim svjesni da ih, sjednu li u vremenski stroj koji putuje u pravom smjeru, čeka velika diplomatska karijera.

KAKTUS

>> TV tjedan obilježila još jedna premijerova neobična manifestacija srdačnosti

Komentara 10

SE
sestrićna
14:05 21.09.2014.

a kad je ozdravio ?

Avatar tigarbbb
tigarbbb
17:33 21.09.2014.

taj Bago je jedan najobicniji umisljeni pajac

MR
MrWho
08:02 22.09.2014.

To što se s Bagom dogodilo nakon što je dobio nagradu za najboljeg novinara zahtijeva psihološku analizu. Čovjek ,za svoje dobro ,treba potražiti stručnu pomoć, a Nova Tv potražiti drugog novinara. Kad se pojavi taj lik sa svojim grimasama, prenemaganjem i nesuvislim rečenicama, prebacujem na dnevnik HTV-a. Ovakva promjena psihološkog stanja nakon javne pohvale (nagrade) je rijetko viđen fenomen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije