Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Planinska

Ministarstvo regionalnog razvoja nije platilo niti jednu ratu kredita

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
04.02.2014.
u 14:33

Suđenje se nastavlja u srijedu kada bi trebali svjedočiti Đurđa Adlešič i Darko Milinović

-  Oko zgrade u Planinskoj napravljene su dvije procjene nekretnine. Prva je bila oko  8,4  milijuna eura, a druga oko 4,5 milijuna eura. Ta druga procjena napravljena je jer je plasman bio u problemima, odnosno jer Ministarstvo regionalnog  razvoja nije plaćalo kredit. Nije plaćen niti jedan anuitet, zbog čega smo mi odlučili napraviti novu procjenu - kazao je Josip Delaš, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u aferi Planinska.

Delaš bio član uprave Hypo Leasinga, koji je dobio prijedloga da financira kupnju te nekretnine. Kako je svjedok pojasnio, u to vrijeme, oni su imali dosta  novca, oko 100 milijuna eura, pa su bili zainteresirani za financiranje raznih projekata, pogotovo onih u kojima im je klijent bila država.  

Kazao je da je krajnju riječ u odobrenju tog kredita imala središnjica banke u Klagenfurtu. O tome kako je došlo do toga da se za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja kupi zgrada u Planinskoj, svjedočio je i Tomislav Čičko, zaposlenik tog ministarstva, koji je kazao da je njegov ured napravio projekciju otplate kredita.

-  Računalo se da će se kupovinom zgrade znatno uštedjeti  jer je Ministarstvo regionalnog razvoja bilo dislocirano po gradu, a za najam tih prostora mi smo mjesečno plaćali oko milijun kuna - kazao je svjedok. Suđenje se nastavlja u srijedu kada bi trebali svjedočiti Đurđa Adlešič i Darko Milinović.

>> Svjedokinja: Sanaderu sam odnijela čizme s četiri ćirilična C

Komentara 1

SP
spirajzlin
17:41 04.02.2014.

da je linić bio ministar financija on bi ionako otpisao taj kredit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije