Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Manipulacije o grbu s početnim bijelim poljem

10.08.2022. u 08:21

U Ustavu SR Hrvatske apsolutno nigdje ne piše da je “hrvatski grb s prvim bijelim poljem i zvijezdom petokrakom službeni grb Socijalističke Republike Hrvatske”, kao što navodi Čičak

Ključne riječi

Komentara 22

PO
Poskok
08:57 10.08.2022.

domaći neprijatelj nikada nespava,tu su naši svi problemi.Lijepa zemlja i gamad je naselila i nikad nisu znali nju poštivat i priznat je za svoju Domovinu nego kao crv u truloj jabuci.

DU
Deleted user
12:10 10.08.2022.

Samo jedna ispravna činjenica stoji u ovom članku, a to je da je Ustav SRH konstatirao da se u sredini na štitu nalazi grb, ne piše ništa o prvom bijelom ili crvenom polju. Zato jer nije bilo važno. Zato jer su povjesni grbovi Hrvatske i sa prvim bijelim i sa sa prvim crvenim poljem. Ta priča sa prvim bijelim poljem je smišljena paljba "boraca protiv ustaške i nacističke Hrvatske" koja je krenula tek nakon 1991. Sličnu (istu) retoriku trpe i Ukrajinci ovih dana od Rusa.

Avatar 0101
0101
09:43 10.08.2022.

Prvo bijelo polje, ili prvo crveno polje su povijesni grbovi i nemaju veze s ustaškim pokretom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije