Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kristijan Pavić

Lučka uprava Dubrovnik izbjegava dati cjelovit odgovor

Zadar: U Kneževoj palači je održana konferencija "Razvoj elitnog nautičkog turizma u Zadarskoj županiji"
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/2
21.08.2023.
u 16:14

Odgovor na pitanje o troškovima puta u Miami Kristijana Pavića do dana današnjeg nismo dobili. Dobili smo samo odgovor od službenice za informiranje LUD-a Rajke Pušek koja tvrdi da nije jasno ''traži li novinar osobno informacije ili za tvrtku Večernji list''

Predsjednik Uprave ACI-ija i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik Kristijan Pavić ove je godine u trošku Lučke uprave Dubrovnik boravio u Miamiju, SAD. O troškovima tog puta pitali smo ga kad smo pisali tekst o prijavi protiv njega Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa prije mjesec dana, no Pavić nam nije odgovorio na ta pitanja.

No bili smo uporni pa smo mu opet postavili 2. kolovoza ista pitanja: Koliki su bili ukupni troškovi Vašeg putovanja u Miami? Koliko dugo ste bili u Miamiju i koji je rezultat tog vašeg poslovnog putovanja? Jeste li naplatili dnevnice za taj put i u kojem iznosu? Odgovor još nismo dobili kao ni informaciju hoćemo ga dobiti. I nismo ga dobili. Stoga smo  7. kolovoza službenici za informiranje Lučke uprave Dubrovnik sukladno Zakona o pravu na pristup informacijama poslali e-mailom zahtjev da nam odgovori na ta pitanja i dostavi preslike računa za zrakoplovne karte i hotelski smještaj Pavića u Miamiju kao i koliki iznos dnevnica je dobio za taj put.

Službenica nam je morala dostaviti taj odgovor u roku 15 dana. A taj rok je istekao danas. I danas je stigao mail od službenice za informiranje LUD-a Rajke Pušek u bez odgovora na tražena pitanja. Gospođa Pušek nam je poslala Poziv za ispravak i dopunu Zahtjeva za pristup informacijama. Na što moramo u roku pet dana odgovoriti. 

POVEZANI ČLANCI:

A gospođa Pušek nam je odbila dati tražene informacije jer tvrdi da nije jasno tražim novinar osobno navedene informacije ili za tvrtku Večernji list. I da nismo naveli sjedište i naziv tvrtke…. A u mailu smo naveli sljedeće:

Poštovana,

sukladno Zakonu o prvu na pristup informacijama molim Vas da za Večernji list odgovorite na sljedeća pitanja:

Znači očito je da smo te informacije tražili za Večernji list. 

Gospođa Pušek kako bi se obranila od davanje traženih informacija navodi i da nismo naveli ie tijela javne vlasti od kojeg se traže informacije. A u svom dopisu da je 7.8. 2023. Josip Bohutinski podnio putem e-maila Lučkoj upravi Dubrovnik Zahtjev za pristup informacijama!? Dakle, bilo sasvim jasno da tražimo te informacije od Lučke uprave Dubrovnik, što je i jasno iz dopisa gospođe Pušek. 

No, ne bilo nam teško, ponovili smo i dopunili Zahtjev za pristup informacijama LUD, čak i ispunili formular na kojem jedva stane sve što treba popuniti i premali je prostor za napisati koje informacije tražimo. A to su:

1. Na kojem je točno stručnom skupu ove godine u Miamiju, SAD, sudjelovao o trošku Lučke uprave Dubrovnik, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik Kristijan Pavić?

2. Tko je još uz njega iz Lučke uprave Dubrovnik sudjelovao na tom skupu?

3. Koliki su bili ukupni troškovi tog putovanja u Miami? Koliko dugo je dugo g. Pavić i ako su bili i drugi, boravili u Miamiju?  

4. Koliki iznos dnevnica je Lučka uprave Dubrovnik isplatila za taj put? Koliko se od toga iznosa odnosi na g. Pavića?

5. Molim da mi dostavite preslike računa avionskih karti za to putovanje i račun za hotel u kojem je g. Pavić boravio za vrijeme posjeta Miamiju. 

6. Koristi li g. Pavić kreditnu ili bankovnu karticu Lučke uprave Dubrovnik i ako da, molim vas da mi pošaljete ispis troškova te kartice u ovoj godini,. 

Podsjetimo na Pavićev odgovor o putu u Miami. 

- Na stručnom skupu i nautičkom sajmu u Miamiju sudjelovao sam ove godine. Tom sam događaju prisustvovao isključivo iz profesionalnog interesa, radi networkinga, potencijalnih poslovnih suradnji i razmjene iskustava u poslovanju, ali i zbog prikupljanja informacija o novim trendovima u nautici, što je jednako relevantno i za ACI i za Lučku upravu Dubrovnik. Troškove putovanja i dnevnica snosila je Lučka uprava Dubrovnik, s obzirom na to da sam ovom nautičkom sajmu prisustvovao kao predsjednik Upravnog vijeća. Kao što sam ranije spomenuo, funkciju predsjednika Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik obnašam bez naknade, dok se ovakvi troškovi koji proizlaze iz obnašanja funkcije uobičajeno podmiruju sukladno zakonskim aktima i to nije nešto specifično ili iznimno samo za ovu funkciju u Lučkoj upravi Dubrovnik - tako glasio je polovičan Pavićev odgovor na naša pitanja bez odgovora o troškovima tog puta. 

Napomena: Lučka uprava Dubrovnik je u međuvremenu dostavila informacije. 

>> VIDEO Benzinska počela prodavati i kruh: 'Peklo se preko noći'

Komentara 1

SA
sani1
18:22 21.08.2023.

Eto ti ga na. Još jedan iz HDZ-ove riznice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije