Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roštiljanje upitno

Loša prognoza: Evo kakvo vrijeme nas očekuje na Praznik rada

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
27.04.2020.
u 09:44

Iznad Hrvatske skuplja se akumulirana količina oborina te su krajem tjedna mogući grmljavinski pljuskovi.

Nestalno vrijeme, povremeno i vjetrovito uz, osobito u gorju i dijelu središnje Hrvatske, jak jugozapadni vjetar očekuje nas narednih dana.

Kiša će biti najčešća u srijedu, kada je i vrlo velika vjerojatnost pljuskova, a u ovo doba godine valja spomenuti i mogućnost lokalne sugradice i tuče - prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

U nastavku tjedna na Jadranu će biti promjenljivije, oblačnije i vjetrovitije. Puhat će umjereno i jako jugo, a povremeno će biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, posebice u srijedu, kada su mogući i izraženiji pljuskovi. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

A one koji planiraju odmor u prirodi ili roštiljanje u petak na Međunarodni praznik rada sigurno neće oduševiti mogućnost nastavka lošeg vremena jer prema podacima DHMZ-a iznad Hrvatske skuplja se akumulirana količina oborina te su krajem tjedna mogući grmljavinski pljuskovi

Ujedno, kad je riječ o roštiljanju poruku je poslao i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstva Krunoslav Capak:

- Roštiljanje je dopušteno, ali treba paziti na distancu. Nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi. Još uvijek vrijedi odredba od pet. Od 11. će to biti 10 - kazao je.

Video - Krunoslav Capak o popuštanju mjera

Komentara 2

IH
iron.hide.54966
20:56 28.04.2020.

Ne, ne... prognoza je odlična...

ME
Meter
12:50 27.04.2020.

Živio 1. maj, kišan ili sunčan, svejedno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije