Naslovnica Vijesti Crna kronika

Lopovi uzeli čak i hranu bolesnoj djeci

Provalnici su ukrali fotoaparat, glazbenu liniju, novac, a djeca najviše žale za fotografijama s prvog ljetovanja
22. kolovoza 2013. u 19:19 0 komentara 3 prikaza
'22.08.2013., Bjelovar - U prostorije Kluba Bilogora u sklopu bjelovarskog Caritasa u kojima je smjesteno Drustvo za pomoc mentalno retardiranim osobama Bjelovar, provalio je nepoznati pocinitelj ili
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'

- Pa u kakvom to društvu živimo i kakvi smo to postali kada su tako drsko i besramno pokrali nas bolesne i sirotinju – u nevjerici se pitao Mirko Hanak, predsjednik Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama, nakon što je ujutro naišao na razvaljena vrata prostorija smještenih u klubu Bilogora u sklopu bjelovarskog Caritasa.

Slučaj ove bešćutne i drske krađe prijavio je policiji, koja je obavila očevid te krenula u potragu za nepoznatim počiniteljem koji je prouzročio štetu procijenjenu na nekoliko tisuća kuna.

\"To je otužan čin\"

 – Ukradeni su fotoaparat, glazbena linija, mobitel, 380 kuna, a poprilično je ispražnjen i hladnjak iz kojeg je ukradena gotovo sva hrana, sir, salama, sladoled, kava... – nabraja M. Hanak. Dodaje da samo fotoaparat vrijedi više od tisuću kuna, no napominje da najviše žale za nestalim fotografijama s prvog ljetovanja djece s mentalnom retardacijom, a koje im je omogućio Grad Bjelovar. Hanak ističe da je riječ o jednom ili više počinitelja, koji su obili vrata metalnom konstrukcijom dijela stolca.

Pretpostavlja da je riječ o osobi ili osobama koje dobro poznaju unutrašnjost njihovih prostorija s obzirom na to da su stvari nestajale iz ladica, ostave te da ništa nije bilo ispremetano, a kaže da je indikativna i činjenica to što su naišli na tragove izgorjele svijeće pa misli da je za stolom netko mirno i spokojno jeo. Inače, u prostorijama društva u dnevnom boravku je smješteno 20-ak korisnika, djece s posebnim potrebama.

 – To je otužan čin, tako okrasti bolesnu djecu, razočarano će na kraju Hanak.

>>Opustošena trafostanica: Ukraden kabel i bakrene šine

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.